8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Balçova'da Halk Oyunları Şenliği

Balçova'da, belediyenin gençleri sosyal ve kültürel aktivitelere buluşturmak amacıyla EFEM Gençlik ve Spor Kulübü ile birlikte açtığı ücretsiz halk oyunları kurslarına katılan gençler, Halk Oyunları Şenliği'nde Balçovalılar ile bir araya geldi. 

Ata Caddesi'nden başlayarak Balçova Lisesi'ne kadar türküler söyleyip halaylar çekerek gelen kortej, burada büyük bir kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçoğulları, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte, ekipler Türkiye'nin değişik yörelerinden halk oyunları gösterileri sundu.

Şenliğe katılan grupların tamamı başarılı ve uyumlu oyunlarıyla izleyenlerin büyük beğenisini toplarken, özellikle engelli halk oyunları ekibi ile 6 yaş grubu ekibinin sunduğu gösteriyi izleyen vatandaşlar, iki ekibi de uzun süre ayakta alkışladı. Milli kültürü yaşatmak ve gençlerini doğru noktalara çekmek için yola çıktıklarının altını çizen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Bizim yüzyıllardır saz çaldığımız, türkü söylediğimiz, halk oyunları oynadığımız bu topraklarda 30 yıldır bizi bize yabancılaştırmaya çalışıyorlar. Ama biz inadına sazımızı çalacağız, türkümüzü söyleyeceğiz, halk oyunlarımızı oynayacağız. Bu toprakların insanları ırgat gibi değil, bey gibi yaşayacak. 

Bu çocuklarımızı bir araya getirme ve belediye hizmetlerini onlar için kullanma çabamız bundandır" diye konuştu. Balçova'ya her geldiğinde güler yüzlü, geleceğe umutla bakan insanlar gördüğünü ifade eden CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçoğulları ise, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "Bu konuda sizler çok şanslınız. Çünkü önce çocuklara, gençlere, kadınlara sahip çıkan bir belediye başkanı seçtiniz. Sosyal Demokratlığın özünde de bu vardır. Bizler geçmişimizi, kültürümüzü, köklerimizi unutmayız. Bu gece de olduğu gibi, türkülerimizle, halk oyunlarımızla ve geçmişimizle geleceğimiz arasında bağ kurarız. Türkü söyleyenleri yakabilirler, ama türkülerimizi asla yakamazlar" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 11:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?