2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Balık çiftliklerine geçit yok

KURULMAK istenen balık çiftlikleri ve orkinos çiftliğiyle mücadele eden İzmir Seferihisar’la komşu ilçe Urla’ya Danıştay’dan müjdeli haber geldi.

Danıştay 14. Dairesi, Sığacık Körfezi’nde zamanın Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100 binlik Kütahya, Manisa, İzmir Çevre Düzeni Planı’nın su ürünleriyle ilgili olan bölümü, 9 ve 10 numaralı potansiyel su ürünleri yetiştiricilik alanlarında bulunan üç balık çiftliği için verilen “ÇED gerekli değil” raporu ve orkinos çiftliği hakkında açılan 7 davada yürütmeyi durdurma ve onama kararları verdi.

Sığacık’ta kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı yöre halkıyla birlikte mücadele eden avukat Şehrazat Mercan, yargılama sürecinde yaşanan gelişmeleri mutlulukla karşıladıklarını söyledi. Danıştay 14. Dairesi’nin verdiği kararlarla açılmış olan tüm davaları Sığacık Körfezi’nin kurtarılması için mücadele edenlerin lehine çevirdiğini belirten Mercan, “Sığacık Körfezi’nin balık çiftliklerinden kutulması için mücadele ediyoruz. Mücadelemizde haklı olduğumuzu mahkemelerin verdiği kararlar gösteriyor. Danıştay, balık çiftliklerine geçit vermedi” diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2012 Pazartesi 09:18:12
Güncelleme :9 Nisan 2012 Pazartesi 11:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?