19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Balıkçının adına devleti dolandırdılar

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, balık tutarak geçimini sağlayan ve kalacak bir evi olmadığı için sokaklarda yatıp kalkan Ali Özmen (38), iyi niyetinin kurbanı oldu.

Tanıştığı bir kişinin kendisini bekçi olarak işe sokacağını söyleyerek imzalattığı kağıt, Özmen'in hayatını kabusa çevirdi. Ali Özmen'in adına hayali şirket kuran kimliği belirsiz kişiler, daha sonra bu şirket üzerinden milyonlarca liralık sahte fatura keserek, hem devleti hem de Özmen'i dolandırdı. Kendisinin gece bekçisi olarak
işe alınacağına dair kağıt imzalatıldığını söyleyen Ali Özmen, "Benim ne bir şirketim ne de milyonlarım var. Kalacak evim bile yok. Beni kullanarak devleti dolandırmaya çalışan bu kişilerin bulunup hesap sorulmasını istiyorum" dedi.

Narlıdere'de balıkçılık yapan ve tuttuğu balıkları köylerde satan "Yeşil Ali" lakaplı Ali Özmen'in hayatı 2004 yılından bu yana kabusa döndü. Kalacak bir evi bile olmadığı için sokaklarda yatıp kalkan Ali Özmen'in iddiasına göre olaylar şöyle gelişti:2004 yılında kendisinden ara sıra balık alan A.T. adlı bir kişi, Özmen'e iş bulduğunu ve kızının Alsancak'ta çalıştığı bir eğitim merkezinde bekçi olarak çalıştıracağını söyledi. Bu habere sevinen Özmen'e işe girmesi için bazı evrakları imzalaması istendi. Bunun üzerine okuma yazması az olan Özmen, önüne konulan evrakları tek tek imzaladı. Kendisine söylenen evrakları imzalamasına rağmen bekçilik işine alınmadı ve aradan 3 yıl geçti. 2007 yılının Ağustos ayında bir gün Ali Özmen, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye sanık sıfatıyla davet edildi. Neye uğradığını şaşıran Ali Özmen, İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gittiğinde kendisinin milyonlarca liralık sahte fatura keserek, devleti zarara uğratan bir hayali şirketin sahibi ve yetkilisi olduğunu öğrendi. Mahkeme sonucunda bir milyon YTL üzerinde toplam 63 adet sahte fatura keserek komisyon alan Delta Tabldot Temizlik İnşaat Limited Şirketi'nin sahibi ve yetkilisi olduğu iddiasıyla Ali Özmen'e, sahte "fatura düzenlemek" ve "vergi kaçakçılığı" suçundan 1.5 yıl hapis cezası verildi. Ancak bu karar mahkeme başkanı tarafından Ali Özmen'in durumu göz önünde bulundurularak donduruldu. Davaya 20. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından devam edildiğini söyleyen Ali Özmen, "Benim iyi niyetimi suistimal ettiler. Bu kişilerin isimlerini polise, mahkemeye, savcılığa verdim. Devlet bu kişileri bulup mutlaka hesap sormalı. Yüce adalete güveniyorum" dedi.

İ

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 09:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?