8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Balkan Dernekleri iftarda buluştu

Makedonya İzmir fahri başkonsolosu ve Rumeli Vakfi yoneticilerinden Gaye Akcen, İzmir'deki Balkan Dernekleri'ne bir iftar yemeği verdi. Kaynaklar'daki Birlik Otel'de düzenlenen iftar yemeğine İzmir Balkan Federasyonu'ndaki derneklerin başkanları katıldı. 

Konu ile ilgili bilgi veren Balkan Federasyonu Genel Sekreteri Rifat Sait, İzmir'deki tüm Balkan Dernekleri'ni tek bir çatı altında birleştirmek istediklerini ve bununla ilgili bir çalışma başlattıklarini belirterek "Balkanlardaki her bölgenin derneği kendi içinde birleşecek, daha sonra bu birlikler, Balkan Birliğini kuracak" dedi. 

Geceye, Makedonya Fahri Konsolosu'nun yanısıra, Balkan Federasyonu Başkani Vahap Savaşan, Bosna-Hersek Kültür Dernekleri Federasyon vekili ve İzmir Dernek Başkanı Cemal Senel, Bal-Göç İzmir Başkani Süleyman Pehlivanoğlu, Makedonya Derneği Genel Başkan Yardımcısı İlhami Yıldız, İzmir Trakyalılar Dernek Başkanı Bahattin Kılıç, Buca Rumeli Derneği Başkanı Ekrem Selimler, Avrasya Dernek Başkanı Mehmet Serbest, Makedonya Derneklerinin Bornova ve Çiğli Şube Başkanları, Lozan Mübadele Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hülya İnaner, Gültepe Makedonya Dernek Başkanı Adnan Yetişkin, Makedonya Birleştirme Dernek Başkanı Şaban Yaprak ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Koray Başol katıldı. 

İzmir'deki Balkan derneklerinin yoneticileri 12 Ekim perşembe günü İstanbul Hilton'da Rumeli Vakfı'nın düzenleyeceği Türkiye'deki diğer bazı Balkan dernek yöneticilerinin de katılacağı geniş katılımlı iftar yemeğinde biraraya gelecekler.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 12:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?