19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Balkanlar'da İzmir'i anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyetle birlikte Bulgaristan'ı ziyaret ediyor.


2-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ziyarette Başkan Kocaoğlu'na Görece Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Pancar Belediye Başkanı Hayati Saydam, Bornova Belediye Başkan Vekili Mevlüt Hepseven, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Selim Yaşar ve Fevzi Aydın, İzmir Balgöç Derneği Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ve İşadamları Komisyon Başkanı Sebahattin Vatansever de eşlik ediyor.


Bulgaristan'da Başbakan Yardımcısı ve Olağanüstü Hal Bakanı Emel Etem, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Erdinç Hayrula ile görüşecek olan Başkan Aziz Kocaoğlu, Kırcaali ilindeki belediyelerin başkanları ile akşam yemeğinde buluşacak. Kırcaali İnşaat Odası'nın İşverenler Kurumları ile yapacağı toplantıya da katılacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, yine aynı kentte Avrupa Birliği programları tarafından finanse edilen faaliyet yerlerini, üreticiler pazarını ve Arda nehri kıyı çalışmalarını inceleyecek.


Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Türkiye Büyükelçisi Mehmet Gücük ile de bir araya gelecek olan Başkan Aziz Kocaoğlu, Balkanlarda Sınır Ötesi İşbirliği, Sürdürülebilir Gelişme, Bölgesel ve Yerel Yönetimler Arası İşbirliği 1. Bölgesel Toplantısı'na da katılarak "Ulusal Miras ve Antik Kentlerin Tanıtımı" konulu çalıştayda bir konuşma yapacak. Toplantıya Saraybosna, Mostar, Trebinse (Bosna Hersek), Marsilya, Nevers , Fleury les Aubrais (Fransa) Yeni Belgrad, Leskovac (Sırbistan), Tiran, Kavasa, Vlora (Arnavutluk), Podgarica, Bselo Polse (Karadağ), Üsküp, Ohrid, Veles (Makedonya), Petritsi (Yunanistan), Sofya, Veliko Tarnova, Dobritch, Strumiani, Kyustendil ve Gotse Delchev (Bulgaristan) belediye başkanları ile Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Karabük eski Valisi Cemal Ayman da katılacak.
Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin son dönemde büyük gelişme kaydettiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Balkanlar'daki işbirliği ve dayanışmanın artırılması, İzmir ve çevresine de olumlu yansımalar yapacaktır. Bu ziyaretteki temel amacımız, Bulgaristan'dan göç eden vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde yaşadığı İzmir'in, bu işbirliğinden maksimum fayda sağlayabilmesidir" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?