4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Bankamatik eylemi

İzmir Limanı’nda çalışan Liman İş Sendikası’na üye 570 işçi, gece mesaileri ve ikramiye farklarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı. Bankamatiklerin önünde bekleyen işçiler, kişi başına yaklaşık bir milyarı bulan bu alacaklarının ödenmesini istedi.

Liman İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Muammer Kurt, toplam 570 işçinin yaklaşık 570 milyar lira alacağının bulunduğunu ifade ederek, "Sözleşmede bu paraların en son Ocak ayında ödeneceği belirtiliyor.

Biz Ocak ayının son gününe kadar bu alacaklarımızın ödenmesini bekledik. Ancak bir gelişme olmaması üzerine, Genel Başkanımız, Ankara’da bu paraların ne zaman ödeneceği konusunda bilgi almaya gitmişler. ’Trenlere mazot alacak paramız yok, bu paraları nasıl ödeyelim’ cevabı almışlar. Oysa bu çok büyük bir para değil. İzmir Limanı’nın günlük geliri 1.5 trilyon lirayı buluyor. Ama liman gelirleri TCDD’ye gittiği için, bu paralar ödenmiyor" diye konuştu.

Kurt, alacakları ödeninceye kadar çeşitli eylemler yapmaya devam edeceklerini de belirterek, "Bugün saat 14.00’e kadar bankamatiklerin önünde paramızın ödenmesini bekleyeceğiz. Bundan sonra da eylemimiz devam edecek" dedi.
İşçiler, saat 14.00’e kadar bekledikten sonra alkışlarla iş yerlerine geri döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 16:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?