5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baraj sorunu gündemde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Bakırçay ve Menderes Ovaları’nın sulama sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat ilettiğini söyledi. Beydağ Barajı’nın bitirilememesi ve Bakırçay Ovası’na büyük bir barajın yapılmaması halinde, bu ovaların erozyon ve çoraklaşma ile karşı karşıya kalacağını anlattığını dile getiren Prof Dr. Tekelioğlu, "Sayın Başbakanımız, verdiğimiz bilgileri hassasiyetle dinlemişler, kısa zamanda bitirilmesi için İzmir’e gerekli desteği vereceklerini ifade etmişlerdir" dedi.


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İzmir Milletvekili Tekelioğlu, 23 Kasım’da İzmir’de yapılacak olan zeytincilik zirvesine, Tarım Bakanı Sami Güçlü’nün de katılacağını, bu zirve sırasında Bakan Güçlü’yü hem Bakırçay, hem de Menderes Ovası’na götürerek, sorunları bizzat yerinde göstermeyi planladıklarını ifade ederek, "Sayın Bakanımız’ın İzmir’e gelmesi sırasında, ya gelişlerinde ya da dönüşlerinde bu ovalarımıza götürerek, yaşanan sorunları bizzat yerinde göstermek istiyoruz. Bu konuda girişimlerimizi yaptık. Sorunları yerinde gören Sayın Bakanımız, plan bütçe komisyonundaki ödenek görüşmelerinde gerekli hassasiyeti göstereceklerdir" diye konuştu.


Bakırçay ve Menderes ovalarındaki sulama sorunlarının halledilmesi halinde buralardaki verimin katlanacağını dile getiren Prof. Dr. Tekelioğlu, "Bu ovalarımızda artık 100 ya da 150 metrelerden su çıkmaya başlamıştır. Gittikçe sular çekiliyor. AKP milletvekili olarak bizler, konunun hassasiyetini Ankara’da sürekli dile getiriyoruz. Bıkmadan gündeme getirmeye devam edeceğiz. Ta ki, bu barajlarımız yapılıncaya kadar. Devletimizin imkanları ölçüsünde ödenekleri daha da artırarak tamamlanmasını saylayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

izmir
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 13:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?