3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Baro'dan Binali Yıldırım'a cevap

BARO'DAN BİNALİ YILDIRIM'A CEVAP

AK Parti'nin, İzmir İstanbul Otoyol projesine karşı dava açan İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'a cevap verdi. Projeye karşı çıkmadıklarını belirten Pekdaş, "Bakan bizim açıklamamızı okumamış, okusaydı anlayabilirdi" dedi.

İzmir İstanbul Otoyol projesinin iptali için yargıya başvuran İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baro tarafından yapılan açıklamanın Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından okunmadığını belirten İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, Bakan Yıldırım'a yüklenerek "Biz otoyol projesine karşı değiliz. Çevreye Etki Değerlendirme Raporu alınmamasına karşıyız" diye konuştu.

Yıldırım'ın kulaktan dolma bilgilerle cevap verdiğini ve dava dilekçesinin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade eden Pekdaş, şöyle konuştu: "Dava dilekçemizi okusaydı anlayabilirdi dava konusunu. Kulaktan dolma bilgilerle cevap verdiğini zannediyorum. Çünkü, bu kadar anlamayacağını tahmin etmiyorum. Davamızın konusu otoyola karşı çıkılan bir dava değil. Otoyolun ÇED raporu alınmaksızın yapılmak istenmesidir. Hükümet bir yönetmelik değişikliği ile bu otoyolunu ÇED raporundan muaf tuttu. Oysa

hukuk, yasalar herkese ve her işleme geçerli uygulanmak zorundadır. 'Canımın istediği yerde hukuki kanunları uygularım istemediğim yerde de hukukun arkasından dolanırım ve muafiyetler tanırım hükmü hukuk devleti uygulaması olamaz."

Dolayısıyla bu otoyolun ÇED raporundan istisna tutulamayacağını anlatan Pekdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "ÇED raporu alınmalıdır. Çünkü bizim çevreye, doğaya karşı borcumuz var. Çevre ve doğayı korumak insanlık borcudur. ÇED raporunun alınmaması, yönetmelik değişikliği de hukuka aykırıdır.Biz bunların iptalini talep ettik. Başta siyasi iktidar hukuka uygun davranmalıdır. Vatandaşların hukuka uygun davranmasını istiyorsa siyasi iktidar öncelikle kendisi hukuka uygun davranmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 14:39:02
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 18:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yıldız IP: 78.186.167.xxx Tarih : 4.06.2011 14:01:33

hadi be canım öylemi bizde inandık halk hizmet görmesin yeter siz çevrenizle uyumlu yaşayın hükümetlerin amacı ne kanun, yönetmelik, mevzuat, genelge, talimat çıkarmak değil mi? işlerin hızlı yürümesi için iptal etme yetkiside var siz bunu açıkca istemezük deyin gitsin ha kusura bakmayın birde izmir büyükşehir belediyesinin çed'e ne kadar duyarlı olduğunu takip etseniz nede olsa yaşam alanınızda bunlar oluyor