3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Başarı ödülleri sahiplerini buldu

17.ULUSAL TARIM BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Zeytinyağı üretimiyle tanınan Seferihisar'ın Gödence Köyü tarafından düzenlenen “Gödence Zeytinyağı Yarışması ve Ulusal Tarım Başarı Ödülleri”nin 17.'sine Konak Belediyesi ev sahipliği yaptı. Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tarafından düzenlenen törende, yaptıkları çalışmalarıyla tarıma katkı sağlayanlar ödüllendirildi.

Gecede altı farklı dalda verilen “Ulusal Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. Basın dalında televizyon program yapımcısı Güven İslamoğlu, bilim dalında Özden Yıldırım Kocabaş, çiftçi örgütlenmesi dalında Özer Türer, çevre dalında Şehrazat Mercan, tarıma dayalı sanayi dalında Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi layık görülürken, jüri özel ödülünü ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer aldı. Törende, Gödence Köyü sakinlerini Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun gibi isimler yalnız bırakmadılar. Salondaki çiftçilere “Türkiye geleceğinin gerçek neferleri” diye hitap eden Başkan Dr. Hakan Tartan, eskiden kendi kendine yetebilen ülke olarak avunduğumuzu ancak şimdi tarıma önem vermeyerek kültürü, gelenekleri, yaşam felsefesini ve demokrasinin kurumsallaşma ilkesini kaybettiğimizin vurgusunu yaptı. Bütün yaşamı boyunca tarıma, kooperatifçiliğe ve bu sektöre destek verdiğini dile getiren Tartan, “Tarıma verilen değer yalnızca çiftlik alanıyla sınırlı görülmemeli. Bu katkılar sayesinde ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır” diye konuştu.

Tarıma yaptığı katkılar nedeniyle bu yıl jüri özel ödülünü alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise tarımın lokomotifi olarak kooperatifçiliği gösterirken, dünyadan verdiği örneklerle Türkiye'nin gelişme yolunda kooperatifçiliğin büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu da ödüle değer görülen tüm isimleri kutlarken, özellikle kendilerine büyük destek veren Konak Belediyesi'ne ve Başkan Dr. Hakan Tartan'a teşekkürlerini sundu. Kokulu, “Yarışma sayesinde, yöre zeytinyağı üreticilerinin bilinç düzeyinde ve üretmekte oldukları zeytinyağı kalitesinde geçtiğimiz yıllara göre önemli oranda iyileşmeler görülürken, halkımız da kaliteli zeytinyağları hakkında bilgi sahibi oluyor” diye konuştu.

17.ULUSAL TARIM BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
17.ULUSAL TARIM BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 10:29:02
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 11:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?