19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başarılı öğrenciye hayırsever desteği

ÖSS yabancı dil alanında 399.082 puan alarak Türkiye dördüncüsü olmayı başaran Hale Şaşmaz'a hayırsever bir vatandaş ödül verdi.

Tire'nin Eğridere köyünde yaşayan yedi torun sahibi 71 yaşındaki Hüseyin Öz başarılı öğrenciyi cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Hale Şaşmaz'ın ÖSS'de elde ettiği dereceye kendi torunlarının başarısı gibi sevinen Hüseyin Öz, başarılı öğrenciye destek verdi. Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer'in önderliğinde Tire Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen ödül törenine Hale Şaşmaz'ın annesi Halime Şaşmaz, babası Yaşar Şaşmaz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, Şube Müdürü Muzaffer Bozkurt,Tire Belediyesi Meclis üyesi Lütfü Özdoğru ve İlçe Gençlik Spor Müdürü İsmail Eroğlu katıldı.


Ödül töreninde Hale Şaşmaz'a Cumhuriyet altını hediye eden Tire'nin Eğridere köyünden 71 yaşındaki Hüseyin Öz, kendisinin ekonomik durumunun iyi olmadığını, ancak Hale'nin başarısıyla gurur duyduğunu ve bu yüzden kendisine altın hediye etmek istediğini belirterek, "Benim tam yedi tane torunum var. Hepsinin de başarılı birer insan olarak yetişmesini isterim. Hale kızımızın başarılarını köyümüze gelen kaymakamımız Cezmi bey sayesinde duydum. Kendi kendime bende gücümün yettiğince bir hediye alayım diyerek, fikrimi kaymakam beye anlattım. O da son derece olumlu yaklaştı. İnşallah benim torunlarım da ileride Hale gibi başarılı birer öğrenci olurlar" şeklinde konuştu.


ÖSS'de aldığı başarılı sonuçla Tire'nin gururu olmayı başaran Hale Şaşmaz ise, "Hüseyin amcamın bu jesti beni çok duygulandırdı. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Çok çalışarak başarılı bir akademisyen olacağım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?