5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başarının sırrı cesaret

GİRİŞİMCİ KADINLAR BAŞARI ÖYKÜLERİNİ ANLATTI

İzmir Girişimci Kadınlar Projesi çerçevesinde deneyim paylaşım toplantısının konuğu olan Dilek Şeker ve Atiye Yalçın başarı öykülerini anlattı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle İzmir Valiliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği işbirliğinde yürütülen İzmir Girişimci Kadınlar Projesi çerçevesinde düzenlenen deneyim paylaşım toplantılarına bir yenisi daha eklendi. 800 yıllık Mevlevi lokumuna tekrar hayat kazandıran Atiye Yalçın ile organik reçel ve sabun yapımıyla En İyi Girişimci Ödülü'nü alan Dilek Şeker 100 kadın girişimci adayıyla deneyimlerini paylaştı.

EBSO'da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi, ülkede tüm kadın ve erkeklere çağrıda bulunarak, "Proje gün geçtikçe zenginleşmeye devam ediyor. Ancak ülkede tüm bayan ve erkekleri girişimciliğe davet ediyorum" dedi.

 

800 YILLIK MEVLEVİ TATLISI RUHUNU BULDU

Deneyimlerini paylaşmak üzere Gelibolu'dan İzmir'e gelen ve 800 yıllık Mevlevi Lokumcusu Atiye Yalçın; hayatının Mevlevi Hurma Tatlısı ile tatlı bir değişime uğradığını belirterek, kadınlara mutlaka hayallerinin peşlerinden gitmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın, "Gelibolu'da 2004 yılının Kasım ayında düzenlenen törende yaptığım Mevlevi Tatlısı çok beğenildi. Şeker, un ve yağın olmadığı; hurma, üzüm, ceviz, kayısı, incir, badem, fındık, susam ve baharat karışımlı bu tatlının beğenilmesinin ardından marka tescili yaptırdım, banka kredisi ile AB koşullarına uygun bir tesis kurarak, Mevlevi Tatlısı yapmaya başladım. Ve Çanakkale'de Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi seçildim" şeklinde konuştu.

 

BAŞARILARININ SIRRINI SADECE CESARETLE AÇIKLADILAR

2002 yılında Bursa'da düzenlenen yöresel yemekler yarışmasında birinci olan tüm yaşamı daha sonra yeniden şekil almaya başlayan Şeker Hanım Doğal Ürünler İşletmesi'nin sahibi Dilek Şeker de, başarı öyküsünün sadece cesaret kavramıyla gerçekleştiğine dikkat çekti. Şeker, "Yöresel yemekler yarışmasında aldığım birincilik ödülü beni cesaretlendirerek hayalimle buluşturdu. Çok zor şartlar altında kurduğum küçük reçel atölyemde zamanla verimli olmaya başladım. Ve Şekerhanım markasını tescil ettirdim. Şu anda Türkiye çapında Şekerhanım markasıyla tanınmaya çalışan girişimci bir kadınım" dedi.

GİRİŞİMCİ KADINLAR BAŞARI ÖYKÜLERİNİ ANLATTI
GİRİŞİMCİ KADINLAR BAŞARI ÖYKÜLERİNİ ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 19:30:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 23:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?