5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başarıya doymuyor

Özel İzmir Çamlaraltı Koleji lise 2. sınıf öğrencisi ve satrançta son 3 yılın Türkiye şampiyonu Betül Cemre Yıldız, başarılarına bir yenisini ekledi. Yıldız, İspanya’da düzenlenen 36. Satranç Olimpiyatları’nda, dünya şampiyonu Bulgar satranç ustası Antoaeta Stefanova ile berabere kalarak olimpiyat 13.’sü oldu.

8 yaşında başladığı satranç sporunda 10 yaşında milli takıma seçilen ve son 3 yılın Türkiye şampiyonu olan Betül Cemre Yıldız, 2004 Avrupa Bayanlar Satranç Şampiyonası’nda Uluslararası Bayan Usta (WIM) unvanını alarak adından söz ettirdi. Bundan sonraki amacının "Büyük Usta" düzeyine erişmek olduğunu söyleyen genç satranççı, "Başarımda okulum ve öğretmenlerimin büyük payı var. Turnuva öncesi öğretmenlerimden aldığım moral, beni zorlu karşılaşmalar öncesinde motive ediyor. Maç sırasında soğukkanlı davranmanız ve zihninizin hiçbir şeyle meşgul olmaması gerekiyor. Bu aşamada, öğretmenlerim bana çok yardımcı oluyor; onlara teşekkür borçluyum" dedi.

1989 Adapazarı doğumlu Betül Cemre Yıldız’ın, sekiz yaşındayken İzmir birinciliği ile başlayan başarı öyküsü, 1999-2003 yılları arasında Yaş Grupları, Gençler ve Büyükler Türkiye birincilikleriyle devam etti. Özel Çamlaraltı Koleji’nde burslu olarak okuyan Yıldız, satrançta gösterdiği üstün performansı derslerinde de tekrarlayarak, başarılı sporcu, öğrencilere de iyi bir örnek oluşturuyor.

2000 yılında elde ettiği dünya dokuzunculuğu ile Türkiye’ye bu alandaki en büyük başarıyı tattıran Betül Cemre Yıldız, 2000 ve 2002 yıllarında satrançta Türkiye’yi temsil eden en genç sporcu unvanını da almıştı.

izmir
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 15:29:05
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?