8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Başbakan'dan Atatürk'e bağlılık sözü

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ve halkın yoğun ilgi gösterdiği törenlerle coşku içersinde kutlandı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu ile İzmir milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nın bayraklarla donatıldığı ve keskin nişancıların, yüksek binaların tepesinde konuşlandığı tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylül'ün, onurlu Türk milletinin kan ve gözyaşı imtihanından yüz akı ve onurla çıktığının, dosta düşmana göstergesi olduğunu kaydetti. Kocaoğlu, "Bizler, Atatürk aramızdan ayrıldıktan sonra, Atatürk'ün kurduğu çağdaş, demokratik, laik Türkiye'yi, daha ileriye götürmek için gerekenleri yapıyor muyuz? Aydınlık gelecek, Atatürk'ün koyduğu ilkelerden ayrılmadan, bu ilkeler etrafında gücümüzü birleştirmeden geçiyor. Bizim yolumuz, çağdaş, demokratik batı medeniyeti çizgisidir. Bizim, bugün yapmamız gereken, onun ilkelerinden ayrılmadan gösterdiği yolda ilerlemektir. İyi ki varsın, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti" diye konuştu.
Kocaoğlu'nun ardından kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise İzmir'in kurtuluşunun, 19 Mayıs 1919 ile başlayan bağımsızlık mücadelesinin en önemli halkalarından biri olduğunu söyledi. Erdoğan, "İzmir'in kurtuluşunun 84. yıldönümünde bir aradayız. 'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün koymuş olduğu bu yolda, daha fazla bir coşkuyla, aydınlık yolda emin adımlarla yürüyoruz. İnanıyorum ki şehitlerimizin kanlarıyla çizdiği bu vatan haritası üzerindeki üniter yapısı, herhangi bir operasyona müsaade etmeden geleceğe yürümemizin en önemli göstergesi olacaktır. İşte bu ruhla, 84. yıldönümünü coşkuyla kutladığımız İzmir'in kurtuluşu, ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından geçit töreni gerçekleştirildi. Geçit törenini, Başbakan Erdoğan, bakanlar, vali, belediye başkanı ve diğer protokol üyeleri, ayakta izledi. Geçit töreninin ardından, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Türk Yıldızları Akrotim gösterisi yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve vatandaşlar, gösteriyi büyük bir heyecan içinde izledi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni yapılan Dış Hatlar Terminali'nin açılışı için Gaziemir İlçesi'ne hareket etti.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 16:28:22
Güncelleme :9 Eylül 2006 Cumartesi 16:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?