27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Başbakan'ı protestonun cezası 55 YTL

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'i ziyareti sırasında, ‘Ekmeğime, suyuma, toprağıma dokunma’ yazılı pankart açıp slogan atan ÖDP Buca İlçe Başkanı Ulaş Kantarcı ve Devrim Cem Erturan, yolu trafiğe kapattıkları gerekçesiyle 55'er YTL'lik para cezası kesilmesine tepki gösterdi.

Kantarcı, “Başbakan'a protesto eylemimize verilen para cezası demokratik tepkimizin peşinen cezalandırılması anlamına geliyor” dedi.
ÖDP Buca İlçe Başkanı Ulaş Kantarcı ve ilçe yönetim kurulu üyesi Devrim Cem Erturan, parti binasında açıklama düzenledi. ÖDP Buca İlçe Başkanı Ulaş Kantarcı, şunları söyledi:

“Geçen pazar günü, Başbakan Erdoğan'ın İzmir'e gelmesi dolayısıyla uyguladıkları ekonomik, sosyal ve çevresel politikalara karşı demokratik tepkimizi dile getirmek için pankart açıp slogan atarak protesto eylemi gerçekleştirdik. Ancak polislerin orantısız güç kullanması sonucu müdahaleyle karşılaştık ve karakola götürüldük. Bu eylemimizle ilgili savcının talimatıyla ifadelerimiz alındıktan sonra serbest bırakıldık. Ancak karakola çağrılan, olay hakkında bilgileri bile bulunmadığı anlaşılan trafik ekiplerince adımıza ayrı ayrı ‘Trafik idari para cezası karar tutanağı’ düzenlendi. Bahse konu olan tutanak ile yaya olarak yolu trafiğe kapattığımız iddiasıyla tarafımıza 55'er YTL'lik para cezası kesildi. Para cezasına itiraz ettik. Bu ceza maddi gerçekliğe aykırıdır. Yolu orada asıl trafiğe kapatanlar, resmi, sivil polis araçları ve ambulans sürücüleridir.”

Kantarcı, “Cezanın amacı, demokratik tepkimizi peşinen cezalandırmaktır. Bu masumane eylemin eylemin cezalandırılması halinde, toplumumuzun giderek otoriter bir yönetime mahkum olmasından kaygı duyuyoruz. Yargılama yapılmadan, idari para cezası ile cezalandırma yoluna gidilmesi, yargısız infaz niteliğine gelmektedir. Bu da adil yargılanma hakkının açık biçimde ihlalidir” diye konuştu. Kantarcı ve Erturan, açıklamanın ardından, aynı pankartı parti binalarının önünde tekrar açtı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 19:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?