5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başbakan'ın sicili bozuk!

KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün bir belge açıkladım. Wikileaks belgesi değil bu. Türkiye Cumhuriyeti belgesi. Altında valinin imzası var. Başbakan cevap verdi mi? Vermedi. Başbakan cevap veremez. Çünkü sicili temiz değil" dedi.

İki günlük program için İzmir'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il örgütü tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen rozet takma programına katıldı. Konuşmasının tamamında hükümeti eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi rayından çıkmış bir trene benzeterek ''Her an her yerde kaza olabilir'' dedi.

'Başbakan Kemal' sloganlarıyla salona giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan olmama karar verecek olan sizlersiniz" dedi. Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşımanın CHP'nin görevi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu görev her aydının görevidir. Güçlerimizi birleştireceğiz. Türkiye rayından çıkmış nereye gideceği belli olmayan bir tren gibi gidiyor. Her an her yerde bir kaza olabilir. Türkiye'nin gerçek gündemine dönülemiyor. İşsizlikten, yoksulluktan konuşuluyor mu? AKP ülkeyi sağlıklı yönetemiyor. Eğitim sisteminde halen çok gerilerdeyiz. Binlerce genç işsiz. Bunlar geleceğe nasıl umutla bakacak."

AKP'nin tek derdinin ceplerini doldurmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "O yüzden onlara yolunu bulanların partisi diyoruz. CHP'den söz etmek için Başbakan'ın önce ağzını temizlemesi lazım. Partimizin kurucuları ve liderleri belli. Biz kendi ismimizle, geçmişimizle onur duyan bir partiyiz. Bize kimse adaletten kaçanlar partisi demedi. Ama AKP orada. Açılımı da Adaletten Kaçanlar Partisi'dir."

OLAYLARI ÇARPITIYORLAR

Konuşmasında gündemde olan 'Wikilieaks' belgelerine de atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Dün bir belge açıkladım. Wikileaks belgesi değil bu. Türkiye Cumhuriyeti belgesi. Altında valinin imzası var. Başbakan cevap verdi mi? Vermedi. Başbakan cevap veremez. Çünkü sicili temiz değil. Bu ülkeyi yönetecek insanın geçmişinin temiz olması lazım Biz bu ülkeyi çok daha güzel yöneteceğiz, saydam anlayışla yöneteceğiz. Bizim felsefemizde temel unsur vatandaşa hesap vermektir. Kim ne sorarsa

sorsun kızmayacağız ama hesabını vereceğiz. Üniversite öğrencilerinin başlarına gelenleri gördünüz. Coplar, biber gazları. Buna coplu demokrasi diyorlar. Biz böyle yapmayacağız. Her özgür yasal hakkını kullanarak protesto edebilir, pankart açabilir. Bizi AKP'den ayıran temel nokta budur. Olayları çarpıtıyorlar."

BESLEME MEDYA

AK Parti'nin kendi yandaş medyasını oluşturduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan, ne söylerse hepsinin medyaya taşındığı bir medya oluşturdu. Bizim iktidarımızda ne yandaş medya ne besleme medya olacak. Medya özgür olacak. Başbakan isterse besleme medyayı ona anlatırız. Belge belge anlatıyoruz. Bizim belgelerimiz sağlam belgelerdir. Başbakan bayram namazını Süleymaniye'de kıldı. Kendisine sordum: 'Yapılmayan işlerin parasını ödedin. Orada namaz kılarken kul hakkı yiyenleri düşündün mü?' Düşün bakalım ana muhalefet partisinin lideri bunu hangi gerekçeyle söylüyor. Ama araştıramazlar. Yiyenler de yandaş çünkü. Bu düzenden kim memnun? Bu sorunun yanıtını bulduğumuz zaman AKP'nin suyu ısınmış demektir. Baskı kuruyorlar, şiddet uyguluyorlar. Baskı arttıkça gidişlerinin de yolu hızlanacaktır. Ama biz de durmayacağız. Sürekli hesap soracağız."

CHP'ye üye olmak için zorluk olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu "Hangi yurttaşımız isterse CHP'nin kapısı sonuna kadar açıktır. Genel merkezde partiye üye olmak için 4. kata çıkmak gerekiyordu. Aşağıya indirdik, girişte sağ tarafta. İl başkanları partiye ne kadar üye yaparsa o kadar başarılı olacaktır. Sosyal demokrasiyi ayağa kaldıracağız. CHP'yi gerçekten halkın partisi yapacağız" dedi.

Konuşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu partiye yeni üye olan başta Dokuz Eylül Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve İzmir eski Baro Başkanı Özdemir Sökmen olmak üzere birçok kişiye rozet taktı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE
KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE
KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 14:03:02
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 14:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?