19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkan Kocaoğlu'ndan birlik çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hafta sonunda Alevi dernekleri tarafından Buca ve Aşağıkızılca'da düzenlenen etkinliklere katıldı. Büyük sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Kocaoğlu, Türk Ulusu'nun, üzerindeki kara bulutları birlik ve beraberliğine sahip çıkarak dağıtacağına inandığını söyledi. 

İzmir'in Buca ilçesi ve Kemalpaşa Aşağıkızılca'da düzenlenen etkinliklere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Pir Sultan Abdal Derneği Buca Şubesi'nin gerçekleştirdiği dayanışma yemeğinde Başkan Kocaoğlu'na cemevlerinin bakımı ve onarımına verdiği destekler nedeniyle Dernek Başkanı Şehri Tuğcular tarafından plaket verildi. Başkan Aziz Kocaoğlu ise bölgelerin büyüklüğü ve ihtiyaca göre Buca, Çiğli ve Altındağ'da yeni cemevleri yapılacağını belirterek, "Tüm bunları geleneklerimizi, göreneklerimizi, inançlarımızı yaşatalım diye yapıyoruz. Bu işleri başka nedenlerle değil, görevimiz olduğu için yapıyoruz" dedi. 

Aşağıkızılca'da yine Pir Sultan Abdal Derneği tarafından düzenlenen aşure şenliğine de katılan Başkan Kocaoğlu, burada halkın büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Yukarıkızılca Belediye Başkanı Vahap Poyraz'ın da katıldığı törende konuşan Kocaoğlu, ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaştığını ve bu zor günlerden kurtulmak için birbirimize daha fazla kenetlenmemiz gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Aramızdaki ufak tefek ayrılıkları zenginliğimiz bilip, sonsuz birlikteliğimizi harç yaparak, üzerimizdeki kara bulutları dağıtmalıyız. 70 milyon vatandaşımızla el ele verip güzel günlere kavuşmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 12:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?