8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Başkan'dan mahalle ziyaretleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, mahalle ziyaretlerine, Buca'nın Vali Rahmi Bey ve Gaziler Mahallesi'ni gezerek devam etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün önce Vali Rahmi Bey Mahallesi Muhtarı Eşfak Yurdanur, ardından da Gaziler Mahallesi Muhtarı İbrahim Uzar'ı ziyaret edip sorunlarını dinledi, vatandaşlarla görüşüp sohbet ederek, taleplerini aldı. Muhtarlar ve vatandaşlar, genel olarak yol düzenlemeleri ve ulaşıma yönelik taleplerde bulunurken, Başkan Aziz Kocaoğlu, hemen yerine getirilebilecek istekleri kısa sürede yerine getirecekleri sözünü verdi. 

Buca'da başta Menderes Caddesi olmak üzere kentin birçok bölgesinde gerçekleştirecekleri cadde ve sokak düzenlemelerine ilişkin ihaleleri iptal ettiklerini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kamunun parasını harcadıklarına dikkat çekerek, "Belediyelerin kullandığı kaynaklar, sizin ödediğiniz vergilerdir. 

Bunları, israf etmeden doğru kullanmak zorundayız. Biliyorsunuz, kentimizde doğalgaz çalışmaları yapılıyor. Tüm caddeler, sokaklar kazılıyor. 

Biz şimdi yol ve cadde düzenlemesi yapsak cadde ve sokaklar, birkaç ay veya yıl içinde doğalgaz çalışması sırasında tekrar kazılıp bozulacak ve biz buraları yeniden baştan aşağı düzenlemek zorunda kalacağız. Bu, yanlış ve kamunun parasını israf etmektir. Onun için cadde ve sokak düzenlemelerini, doğalgaz çalışmaları sonrasına bıraktık. Yalnızca doğalgazın geliş süresinin 5 yıl gibi uzun bir zaman alacağı yerlerde çalışma yapıyoruz ve aciliyet gerektiren sorunlara el atıyoruz. Bu yıl asfaltlama çalışmaları için 59 milyon YTL harcadık" dedi. 

Türkiye'nin ve vatandaşların ekonomik durumlarını bildiklerini ve bu nedenle toplu ulaşımla su ücretlerinde artış yapmamak için direndiklerini söyleyen Kocaoğlu, "Yalnızca arabalı vapurla araç taşıma ücretlerini bir miktar arttırdık. Yakıt fiyatlarındaki artışa rağmen, toplu ulaşıma ve suya zam yapmadık. En az yılbaşına kadar da bir düzenleme yapmayacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?