19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkan'dan mektup var!

Ambalaj atıklarının çöplerden ayrı toplanması projesini Türkiye'de ilk uygulayan belediye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir halkının geri dönüşüme verdiği destekle 'çevre' konusunda öncü olmaya devam ediyor.

56 ilçe ve beldeye yaygınlaştırılan proje kapsamında bugüne kadar 17 bin 500 ton ambalaj atığı toplanarak geri kazanımı sağlandı.

İzmir'de 136 bin konuta ulaşan, büyük otel ve hastanelerde, okullarda ve alışveriş merkezlerinde devam eden projeye İzmir halkının gösterdiği duyarlılık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sevindirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, 450 bin mektup mektupla İzmirlilere teşekkür etti, projeye verdikleri desteğin devam etmesini diledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu imzalı mektuplar İzmir ve sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerde konutlara, otel, hastane ve alışveriş merkezlerine dağıtılmaya başlandı.

Mektubunda çevre sorunlarının artması ile su kaynaklarının azaldığını, ormanların ve yeşil alanların giderek yok olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu doğal kaynakların korunması amacıyla geri dönüşümün önemine dikkat çekti; tüm atıkları en iyi şekilde değerlendirmenin bir vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Başkan Kocaoğlu, vatandaşlardan ve kurum yetkililerinden ambalaj atıklarını ayrı olarak toplamalarını, istek ve şikayetlerini ise İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ALO ATIK 2931999 numaralı telefona bildirmelerini istedi.

2004 yılında başlayan 'Geri Kazanılabilir Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi'nin (İZGEP) tüm İzmir genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye'ye örnek olacak bir sistem oluşturduklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, çocuklara daha sağlıklı bir dünya bırakmak konusunda İzmirlilerin çevre konusunda verdiği desteğe teşekkür etti ve ortak çalışmaların devam etmesini diledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 11:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?