8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Başkan'dan 'Örnek vatandaş'a plaket

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, semtine sahip çıkan İsmail Uysal'a 'Örnek vatandaş' olarak plaket verdi. 

Karşıyaka Belediyesi Temizlik işleri ekipleri, günlük mahallelerdeki çöpleri toplarken Goncalar Mahallesi 6029 sokakta oturan İsmail Uysal ile karşılaştı. Her gün eline süpürge alarak sokağı temizleyen İsmail Uysal'ı takdir edilmesi gereken vatandaş olarak müdürlüklerine bildirdi. Mahalle sakinleri İsmail Uysal'ın her gün sokağa çıkarak yerlere gelişigüzel atılan çöpleri topladığını, sokak kenarlarındaki ağaçları suladığını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen belediye duyarlı vatandaşın hareketini ödüllendirmek istedi. 

Başkan CEvat Durak'ın da son derece menun olduğu davranış nedeniyle bir plaket hazırlandı. Karşıyaka Belediye Meclis Toplantısı'nda İsmail Uysal'a teşekkür ederek plaketini veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Herkes kentine, yaşadığı yere sahip çıkmalıdır.

Çevremizi temiz görmek için öncelikle çöplerimizi yerlere atmamayı ilke olarak kabul etmeliyiz. Herkes evinin önünü temiz tutabilirse bütün sokaklarımız temiz kalır. Belediye olarak temizliğe önem veriyoruz, ancak temizlik işçilerimizin arkasından çöplerini sokağa atanlar oldukça o bölgelerin temiz kalması mümkün olmaz. Kentte yaşayan herkesi İsmail Uysal'ın gibi çevreci yapabilirsek çevremiz çağdaş kentler gibi tertemiz olur” dedi. İşçi emeklisi İsmail Uysal ise temizliği sadece kendisi için değil çevresi için istediğini, bu nedenle de evinin çevresine sahip çıktığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:59:27
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 12:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?