3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Başkandan yatırım müjdesi!

TORBALI BELEDİYE BAŞKANINDAN YATIRIM MÜJDESİ

Torbalı Belediye Başkanı R.İsmail Uygur,Ayrancılar'da yapımına başlanan sosyal tesis çalışmalarını yerinde görerek, incelemelerde bulundu.

Suyunbaşı olarak bilinen bölgeye, belediye tarafından yapımına başlanan projenin hayata geçirilmesinin ardından, tüm Torbalılıların bu tesisten fayda sağlayacağını söyleyen Uygur, en kısa sürede çalışmaları tamamlayıp, bölgeyi hizmete açmayı planladıklarını belirtti.

Torbalı Belediyesi olarak sosyal tesislere önem vermeleri ve sosyal belediyecilik anlayışını sürdürmeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Uygur, kapanan belde belediyelerini de sosyal tesislerle donatacaklarını açıkladı. Uygur, Ayrancılar'da bulunan Üçpınarlar Yapı Kooperatifi sakinlerine de bir müjde verdi. Belediye Başkanı, Üçpınarlar Yapı Kooperatifi yakınlarında bulunan eğimli arazilerin de elden geçirilerek, Suyunbaşı projesinden biraz daha küçük, ancak iddialı tesisler kurulacağını söyledi. Uygur, “Ben halkımın rahatını, refahını ve esnafımın kazanmasını istiyorum. Büyük ölçüde tamamladığımız Torbalı'nın alt yapısının ardından, şimdi de üst yapı çalışmalarına başladık. Torbalı'yı soysa tesislerle donatacağız” dedi.

'AMACIMIZ AYRANCILAR HALKINA FERAH BİR MEKAN HAZIRLAMAK'

Ayrancılar'da 90 dekarlık alan üzerine yapılması planlanan projelerin arasında 2 gölet, 1 amfi tiyatro, dereler, kafeterya, seyir terası, mescit gibi düzenlemelerin bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, yürüyüş ve spor alanlarının da yer alacağı alan için özel bir peyzaj çalışması yapılacağını belirtti. Ayrıca 350 araçlık bir otoparkın da yer alacağı yeni projede 2 bin kişinin rahatlıkla dinlenebileceği ortam oluşturacaklarını söyleyen Uygur, amaçlarının projeden özellikle ilçe halkının faydalanması olduğunu belirtti. R.İsmail Uygur, “Bu proje kent olarak Ayrancılar'a çok fayda sağlayacak. Dışarıdan da birçok insanın Ayrancılar'a gelmesini sağlayacak. Ancak bizim için önemli olan Ayrancılar halkına gerçekten rahat edebileceği ve huzur bulabileceği bir mekan yapmak. Dışarıdan gelen insanlar bizim için pek fazla önemli değil. Ancak onlar da buradaki esnafların kazanmasını sağlayacaklar.” diye konuştu.

Torbalı Belediyesi'nde, özellikle göreve geldiği ikinci dönemde sosyal tesislere ağırlık verme nedenlerini açıklayan Belediye Başkanı Uygur, bunun tamamen kentsel alt yapının tamamlanma süreciyle ilgili olduğunu belirtti. Uygur, “Göreve geldiğimiz ilk 4 yıllık dönemde alt yapıya önem verdik. Eskiyen kentsel alt yapıyı çok büyük oranla yeniledik. İkinci döneme geçişimizde ise yollarımıza başladık. Bu dönemde de bir yandan yollarımıza devam ederken, diğer taraftan üst yapıya ağırlık verdik. Sosyal tesisler yaparak, vatandaşlarımızın dinlenip, stresini atabileceği tesisler inşa ettik. Kültür Merkezi inşaatı halen devam ediyor. Birçok bölgede de gelecek planlamanın içerisinde yer alan tesisler inşa etme hazırlığındayız” dedi.

'TORBALI'YI YAŞANILABİLİR BİR KENT GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTURDUK'

Kentsel bölgenin yüzde 85'inde kanalizasyon bulunduğunu ve kalan bölgelerin ise yerleşim yerlerinden uzak olan, vatandaşların şikayetçi olmadığı yerlerde olduğunu ifade eden Uygur, “Kentsel bölgenin içinde kalan yüzde 15'lik kısım ise yerleşim yerlerinden uzak olan kısımlarda bulunuyor. Mesela 2 -3 sokak ileride sadece bir tane ev var. Çevresinde başka bir şey yok O tip yerlere kanalizasyon ve içme suyu götüremedik” dedi. Uygur, yolların da büyük bir kısmını tamamladıklarını, Torbalı'yı güzel ve yaşanılabilir bir kent görünümüne kavuşturdukları için mutlu olduklarını, ancak refah seviyesini daha da yükseltmek için ilk günkü şevk ve azmiyle çalışacaklarını vurguladı. Torbalı'da gün geçtikçe yeni inşaatların yükseldiğini ve ilçe merkezinde bulunan çok sayıda inşaat nedeniyle belirli noktalarda harekete geçemediklerini dile getiren Torbalı Belediye Başkanı, “Torbalı, inşaatlar bakımından en çok yapılan yer konumunda bulunuyor. Göz açıp kapayıncaya kadar her gün bir tarafta inşaat başlıyor. Yeni imara açılan bölgelerde inşaat yapılmaya başlanıyor. Yol yapamıyoruz. Mecburen inşaatın bitmesini bekliyoruz. Ama kentsel bölgedeki yollarımızın büyük bir kısmını tamamladık, eksiğimiz yok. Varsa da vatandaşın şikayet etmediği ve sık kullanılmayan yollar” diye konuştu. İsmail Uygur, “İlçe merkezinin alt yapısını büyük oranla tamamladık. Şimdi sıra üst yapılarda. Parklar, bahçeler, soysal tesisler gibi insanların günlük yaşamalarını daha kolay hale getiren, insanlara huzur veren yapılar inşa ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

'KAPANAN BELDE BELEDİYELERİNDE DE SOSYAL TESİSLER YÜKSELECEK'

Belediyeler Yasası ile birlikte Torbalı'da kapanan belde belediyelerinde de aynı soysal tesisleri yapmayı düşündüklerini, ancak alt yapıdan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle önümüzdeki süreçte bu tesisleri hayata geçireceklerini ifade eden R.İsmail Uygur, “Kapanan belde belediyelerinde içme suyu ve kanalizasyon konularında eksiklikler var. Zamanında belde belediyelerinin işlerini üstlenen müteahhitler ya batmış, ya da kaçıp gitmiş. Bu yüzden Pancar, Yazıbaşı, Subaşı ve Çaybaşı, sosyal üst yapılar yapmaya elverişli bölgeler değil. Ayrancılar'da pek sıkıntı yok. Bildiğiniz gibi Çaybaşı'da da arıtma tesisinin bağlantılarının geçeceği için süreç bekliyor. Ancak bu belde belediyelerimizdeki işleri bir an önce tamamlamak için ihalelere çıktık. Yazıbaşı, Subaşı ve Pancar'da çalışmalar başlandı. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından o beldelerde de üst yapıya girebileceğiz” dedi. Ayrancılar Suyunbaşı'na yapılan projenin çift taraflı katkısının olacağını, hem vatandaşlara hem de bölgede bulunan esnaflara büyük getirilerinin olacağının altını çizen Torbalı Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, “Barış Manço Caddesi üzerinde bulunan esnaflarımız,cadde üzerine kurulan pazarın yeniden eski yerine alınmasını istiyor” diye sözlerini sonlandırdı.

TORBALI BELEDİYE BAŞKANINDAN YATIRIM MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 10:38:05
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 12:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?