26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkan'ın plaketi Madam Currie'yi'den

Avrupa Bilim Eğlence Gecesi, 200 Avrupa kentiyle aynı saatlerde İzmir'de de gerçekleştirildi. Geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, yaptığı çalışmalar ve etkinliğe verdiği destekten ötürü plaket takdim edildi. Başkan Kocaoğlu plaketini, Madam Currie'yi canlandıran bir üniversite öğrencisinin elinden aldı.
Türkiye'deki üçüncü “Avrupa Bilim-Eğlence Gecesi” EBİLTEM-Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde ve İZFAŞ'ın desteğiyle Kültürpark'ta düzenlendi. Gecenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerine ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bilim adına söylediği “Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fen haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir” özdeyişi ile başladı.


Atatürk'ün söylediği özlü sözlerin bugün bile, hala yolunu bulamayan, yüzünü aydınlığa dönmemekte direnen kitlelere söylenebilecek en anlamlı sözler olarak güncelliğini koruduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Geleceğe ilişkin bazı endişelerimiz olsa da, 85 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim yuvalarının, her şeye rağmen düşünen, araştıran, sorgulayan, üreten ve fark yaratan gençler yetiştirme yolundaki azim ve kararlılığı, bizleri umutlandırıyor. Zaten küreselleşmenin öne çıktığı günümüzde, rekabet ortamına ayak uydurabilmek ve 'ben de varım' diyebilmek için, bu azim ve kararlılığa büyük ihtiyacımız var. Biliyoruz ki, dünyayı takip eden, her türlü gelişmeyi izleyen, yeniliğe ve değişime açık, fark yaratmaya önem verenlerin başarıyı yakalaması kaçınılmazdır.Bunun temeli de bilime dayanmaktadır.”
Bu yıl 3.üncüsü düzenlenen Avrupa Bilim-Eğlence Gecesi'nin, İzmir'in öncülüğünde gerçekleştirilmesini çok önemsediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, “Avrupa'nın farklı kentleriyle eşzamanlı olarak gerçekleştirilen bu etkinlik, medeniyetler tarihine birçok 'ilki' sığdırmış olan bu coğrafyanın 'aydınlık kültürünün' gelişerek devam ettiğini açıkça gösteriyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 10:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?