19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Başkanlarla kuş bakışı İzmir turu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte yatırımları havadan görmek için helikopter gezisine katılan ANAP İl Başkanı Süleyman Şamlı, AKP İl Başkanı Aydın Şengül ve MHP İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İzmir'in geleceği için birlik mesajı verdi. Bu birliktelikle İzmir için hedeflere koşar adım gideceklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hepimiz aynı gemideyiz. Kente pozitif enerji vermek zorundayız" diye konuştu.


ANAP İl Başkanı Süleyman Şamlı, MHP İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve AKP İl Başkanı Aydın Şengül sabah saatlerinde Başkan Aziz Kocaoğlu birlikte helikoptere binerek kuş bakışı İzmir'i ve İzmir için yapılan yatırımları inceleme fırsatı buldu. Gezinin ardından açıklama yapan il başkanları birçok konuda olduğu gibi İzmir'de yine bir ilkin gerçekleştiğini, güzel bir birlikteliğin yaşandığına dikkat çekti. Büyük bir duyarlılıkla 4.5 yıllık icraat ve hizmetlerini kendilerine gösteren Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden ANAP İl Başkanı Süleyman Şamlı, "İzmir demokrasinin beşiğidir. Birçok konuda örnek olmuştur. Bu örneği bugünkü birlikteliğimizle farklı bir boyutla yeniden yaşadık. Bu duyarlı ve erdemli davranışa karşı bizlerin duyarsız olması beklenemezdi. Belediye başkanları parti kimliklerini bir kenara bırakarak çalışmak zorundadır. Başkan Aziz Kocaoğlu bugün bunu gösterdi" diye konuştu.
İzmir bazı kişi ve kurumların presinden kurtarılmalıdır diyen MHP İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, iyi niyet ve uzlaşma kültürünün önemine dikkat çekti ve gerçekleştirdiği hizmetleri siyasi il başkanlarına tanıtan Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. İzmir için siyasi taasuplar ve beklentiler bir tarafa bırakılması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "Yapılan bu büyük hizmetlere rağmen İzmir hala büyük hizmetler bekliyor. Çünkü çok büyük bir kent. Kent merkezi 500 bin nüfusa göre planlanmış ama bugün 2 milyon insan yaşıyor. Başkan Aziz Kocaoğlu, birikmiş problemleri devraldı. İyi niyet ve uzlaşma kültürü bizim açımızdan övgüye değerdir. İzmir'de hayali projeler üzerinde konuşarak zaman kaybetmek yerine el ele vermemiz gerekir. Merkezi yönetimden yerel yönetime doğru mutabakat içinde projeler üretilmeli" dedi.
Siyasi parti il başkanları bir araya gelerek İzmir'de bir ilki başlattıklarını belirten AKP İl Başkanı Aydın Şengül, Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti ve İzmir'in çok renkli bir seçim süreci yaşayacağını vurguladı. İzmir'in geleceği için bu birlikteliği siyasi çıkarlara alet etmeden sürdürmemiz gerekir diyen Şengül, "Yerden göremediğimiz projeleri havadan gördük Kentin yararına neler yapılması gerektiğini tartışıyoruz" diye konuştu. Bu turların hem yeni sinerjiler yaratmada ve yeni projeler oluşumunda faydalı olacağını düşündüğünü söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, helikopterle kente ve projeleri yatırımları inceleme turuna diğer il başkanlarını da çağıracaklarını söyledi. Kocaoğlu, "Burada bir yanlış anlaşılma olmasını istemem. Havadan bakınca kentin durumu ve projeler daha net görülüyor" diye konuştu. İzmir'de seçim sürecinin gayet yapıcı, centilmence ve el ele kol kola geçmesinde bu tür diyologların faydalı olacağını belirten Başkan Kocaoğlu, " Hepimiz aynı gemideyiz. İzmir olarak bu birliktelikle hedeflerimize koşar adım gideceğimiz bir süreç yaşayacağız. Kente pozitif enerji vermek zorundayız" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü, 4 yılı aşkın süredir kenti ve projeleri tanıma, finansman yapısını yeniden yapılandırma, yatırım hızını artırma, nazım imar planı, ulaşım master planı gibi attıkları adımlarla belediyenin yeniden yapılandırılması çok önemli. Sınırların 5 misli büyüyüp sorumluluk alanımız içindeki belediye sayısının 57 'ye çıkması bu yeni belediyelerin itfaiyeden, ulaşıma, dere ıslahından içme suyuna kadar birçok problemlerin toparlanması azımsanamayacak bir iştir. Bugün megopellerin önünde iki önemli görev var. Kent dönüşümü ve yerelde kalkınma. Bunları parti farkı gözetmeden merkezi hükümetten gereken imzaları birlikte alıp gerçekleştirmeliyiz. 2009 seçimlerinde yerelde kalkınma ve buna yönelik projeler öne çıkacak, çıkmalı, biz böyle değerlendiriyoruz"


Güzelbahçe anfi tiyatro, Narbel yolu, Tahtalı Barajı, Çamlı Baraj Havzası, Aliağa Menderes hattındaki istasyonlar, alt ve üst geçitler, Buca Toplu Konutları, Uzundere konutları, Yeni Fuar Alanıo, Homeros Vadisi, Bornova Metro çalışmaları, Şirinyer Tüneli, Karşıyaka Tüneli, Akçay Caddesi alt ve üst geçitler, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Anadolu Caddesi'deki alt geçit ve kavşak çalışmaları, Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi, Poligon'dan Karabağlar'a yol projesi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 14:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?