4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Baskınla ortaya çıkan gıda rezaleti

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, İzmir polisi ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri İzmir’de bulunan 9 ayrı soğuk hava deposuna eş zamanlı baskın yaptı.

Baskında 10 tona yakın yakın kokmuş ve kaçak et yanı sıra, bozulmuş gıda maddeleri ele geçirildi. Ekipler, kontrol edilen etlerin sağlıksız ortamlarda kesildiğini, sahte mühür basılarak askeriye, hastaneler, öğrenci yurtlarına ve yemek fabrikalarına satıldığı ve düzensiz olarak depolandığını belirledi. Ekiplerin incelemesi ardından depolarda bulunan bozuk gıda maddeleri yakılarak imha edilecek.

Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı istihbarat ekipleri, son zamanlarda askeriye, hastane, fabrika alışveriş merkezlerine kaçak ve bozuk etlerin verildiğini tespit etti. Etlerin ve gıda maddelerinin saklandığı depoları tespit eden jandarma ekipleri, bütün et anlamına gelen "Karkas" adını verdiği operasyon başlattı. Jandarma ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü ekipleriyle beraber sabah saatlerinde Kemalpaşa, Çamdibi, Pınarbaşı ve Bornova’da bulunan soğuk hava depolarına baskın düzenlendi.

Ekipler, Çınarlı semtinde bulunan Rod-Kar İş Merkezinde bulunan Serhat Mermer ve Fatih Akbulut’a ait olduğu belirlenen soğuk hava deposuna baskın düzenledi. Baskında 10 tona yakın bozuk ve kokmuş et bulundu. Depoda ayrıca etlerin yerlere atıldığı ve renklerinin değişmiş olduğunu gören ekipler şok oldu. Etlerin sağlıksız ve zararlı olduğunu tespit eden Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi görevlisi Serdal Kutval, "Bu depoda bulunan etler tamamen bozuk ve sağlıksız. İnsan sağlığına zarar etler, kontrollerden sonra imha edilecek. Zararlı etlerin piyasaya süren kişiler hakkında işlem yapılarak, depo mühürlenecek" dedi.

Diğer yandan, soğuk hava depolarına da baskın düzenleyen ekipler, depolarda gördükleri manzara karşısında şoke oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı merhum Ahmet Priştina’nın oğlu Levent Priştina’ya ait olan İzmir Soğuk Hava Deposu’na yapılan baskında şirketlere ait çok miktarda bozuk gıdalar ele geçirildi. Ekipler yaptıkları incelemede bozuk olduğu belirlenen tavuk, peynir, yağ, et, salam, suçuk ve balık ele geçirirken, depolamaların sağlıksı ve düzensiz olduğu belirledi. Tarım İl Müdürlüğü Ekipleri, bozuk olduğu belirlenen gıda maddelerinin sahiplerinin tespit ettikten sonra cezai işlem yaptırılacağı ve bozuk malların imha edileceğini açıkladı. Jandarma soğuk hava depolarının ruhsatsız olduğunu belirleyerek 4 ayrı depoyu mühürledi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Rod-Kar İş Merkezinde bulunan Serhat Mermer ve Fatih Akbulut’a ait olduğu belirlenen depolarda ele geçirilen kokmuş ve bozuk etlerle ilgili vatandaşları ve kurumları uyardı. Depo sahiplerinin kaçak etleri sağlıksız ortamlarda keserek sahte mühürle piyasaya sürdüğünü tespit etti. Sahte mühürün 18-26-2 nolu olduğunu belirleyen ekipler, etler üzerinde bulunan bu numaralı etleri kontrol ederek yememeleri konusunda uyardı. Yetkililer, sağlıksız ortaklarda gıda maddesi satan ve üreten kişilere karşı operasyonlarını sürdüreceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:48:01
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 00:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?