5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Batum'dan Çelik'e cevap

CHP'Lİ BATUM'DAN AK PARTİLİ ÇELİK'E CEVAP

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 80. yılı nedeniyle Menemen'de düzenlenen törenlere katılan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Batum, gazetecilerin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İzmir'de yaptığı bir konuşmada, "İzmir burnu akmış, kir pas içinde çocuk gibi. İzmir'de bir şeye engel olma zihniyeti, çözümün bir parçası olmaktan daha öne geçiyor" sözlerini hatırlatması üzerine, bu sözlerin bir projenin parçası olduğunu söyledi. "Hüseyin Çelik'in söyledikleri bizi çok bağlamıyor" diyen Batum, propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu için açıklamalar yapmasının doğal olduğunu anlattı.

"Merkezi hükümet İstanbul'a Ankara'ya destek olma kararı veriyor fakat İzmir'i dışarıda bırakıyor" diyen Batum, şunları söyledi: "Şimdi Hüseyin Çelik'in her söylemlerini bununla değerlendirin. Hükümetin belediyeye bakışı halka bakışı konuşmalarına bakın İzmir'e söylediği laflara bakın. Demokrasinin en temel uzantılarından biri halkın yerel yönetime katılmasıdır yerel yönetimlerin de ülke yönetimine katılmasıdır. Zaten hükümetin çıkardığı yasayla yerel yönetimlere bakışı ortadaydı metro ve teleferik ihalesinin iptali İzmir'e bakışının çok açık olduğunu göstermektedir. Zaten İzmir'e gavur İzmir diyen bir anlayıştan başka bir şey beklenmez."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 13:28:05
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 15:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?