5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bayan hakem, kötü tezahürattan şikayetçi

Türkiye’nin ilk bayan basketbol hakemi Elif İnci, futboldan sonra basketbol salonlarına da sıçrayan küfürlü kötü tezahürattan ve takımların bayan hakemlere güvenle bakmamasından şikayetçi olduğunu söyledi.

İzmir Atatürk Spor Salonu’nda cumartesi günü oynanan Turborg-Büyük Kolej maçını, erkek meslektaşları Fatih Dalay ve Ozan Çakar ile birlikte başarıyla yöneten, Bursa Bölgesi’nden 24 yaşındaki bayan hakem İnci, "İki yılı 1. Lig olmak üzere 4 yıldır basketbol hakemliğ yapıyorum. İşimi çok seviyorum ve şu an bulunduğum yerde çok mutluyum. Maç yönetirken ise elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyorum" dedi.

Erkek meslektaşlarına oranla bazı dezavantajlarının olduğunu kaydeden Elif İnci, "Ama ben bunları gözönüne getirmemeye çalışıyorum. Bayan hakem görmeye alışık olmayan takımlar maça kuşkuyla çıkıp güven duymuyorlar. Fakat 2 yıldır 1. Lig’de görev yapıyorum. Bu sezon varolan kuşkuları dağıttığıma inanıyorum. Boyumun kısalığı ise karşıma çıkan tek dez avantajım" diye konuştu.

Görev yaparken karşılaştığın en büyük zorluğun ise futboldan basketbola da bulaşan kötü tezahürat ve küfür olayı olduğurnu kaydeden İnci, "Spor sahalarında küfüre kesinlikle karşıyım. Ben de maalesef küfür yiyorum. Fakat hakem olarak buna yapabileceğimiz pek birşey yok. Israrla küfür ediliyorsa, belilli kurallar çerçevesinde oyunu durdurup, gerekiyorsa salonu boşaltıyoruz. Tabii ki, bunların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 12:02:48
Güncelleme :19 Aralık 2004 Pazar 12:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?