2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Bayındır şehidini uğurladı

Pervari ilçesinde PKK'nın karakol baskınında şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat (41), son yolculuğuna memleketi İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Zeytinova beldesinde uğurlandı.

Çevre ilçelerden şehide son görev için gelen 10 binlerce insan Zeytinova sokaklarına sığmadı. Cenazeye çok sayıda rütbeli asker eşlik etti. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nın çelenkleri ise görevli askerler tarafından taşındı.

Üç ay önce babası Mustafa Canbulut'u kaybettiği öğrenilen Başçavuş Canbulat için Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine; eşi Özlem Canbulat (40), kızları 16 aylık Berra ile 13 yaşındaki Beyza'nın yanı sıra annesi Emine Canbulat (60), kardeşleri, Aydın Bölge Jandarma komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, İzmir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman, İzmir İl vali yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, CHP Milletvekilleri Hülya Güven Aytun Çıray, Mustafa Umaroğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, binlerce vatandaş ve İzmir protokolü katıldı.

Tekbirler ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları arasında şehidin naaşı, ilk olarak evine götürüldü. Burada ailesiyle helalleşilirken gözyaşları sel oldu.
Emekliliğine 2 sene kaldığı öğrenilen şehit Başçavuş Erdal Canbulat'ın cenazesi, daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere camiye götürüldü. Burada askerler tarafından musalla taşına konulan şehidin tabutuna, eşi ve kızları gözyaşları içinde sarıldı. Şehidin minik Berra hiçbir şeyden habersiz etrafına meraklı gözlerle bakarken, büyük kızı Beyza ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenin ardından askeri bando eşliğinde bir süre omuzlarda taşınan şehit cenazesi, alkışlar ve tekbirlerle Kızbacı Mezarlığına götürüldü. Mezarlığı dolduran binlerce kişi, Türk bayrakları altında tekbir getirerek şehidi defnetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 16:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan varsak IP: 83.66.166.xxx Tarih : 26.09.2011 20:41:21

 ne diyebilirimki üzüntümüz büyük şerefsizlerin adilerin döktükleri kan yerde kalmayacak inşallah öncelikle sayın tayyip erdoğana sesleniyorum bu dökülen kanlara karşı çocuk katili apoyu yok etmelisiniz dar ağacında sallandığını bütün türkiye görmeli  siğirt, şırnak,hakkari,tunceli,bingöl,ve diğer dağları pkk nın konakladığı yerleri bomba yağmuruna tutmalısınız biz istemiyoruz artık analar ağlamasın çocuklar babasız kalmasın türkiyenin babasısın fakat       ATAMIZ  MUSTAFA KEMAL  ATATÜRK ÜN  yattığı yerde kemikleri sızlıyor bitirin şu pkk yı bitirinki analar feryad ederek ağlamasın ben miliyetçiyim türk oğlu türküm bu ızdırab bitsin artık