26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baykal, Erdoğan'a yüklendi

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü kutlamaları nedeniyle İzmir'de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Pazar yeri açılışı gerçekleştiren Baykal, iktidara yakın isimlerin yolsuzluk olayları ile anıldığını belirterek, kapalı kapılar ardından ülkenin yönetilmemesini şeffaf olunması gerektiğini söyledi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yöneticileri, Konak Belediyesi tarafından yaptırılan Yenişehir kapalı pazar yerinin açılışına katıldı. İzmir ve İzmirlinin kaderinin CHP ile örtüştüğünü ifade eden Baykal, "İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşundan tam bir yıl sonra 9 Eylül tarihinde kurularak CHP ile İzmir ve İzmirlinin kaderi örtüşmüştür. O tarihten bugüne kadar İzmir ve İzmirli CHP, CHP'de İzmirli'ye sahip çıkmıştır" dedi.


Pazar yerlerinin demokrasinin şah damarı olduğunu anlatan CHP Genel Başkanı Baykal, şöyle konuştu: "Bugün burada açılan pazar yeri esnafımızın daha güvenilir, sağlıklı ve modern bir şekilde hizmet etmesini sağlayacaktır. Bu da esnafımızın yüzünü güldürecek, gülen esnafımızda ekonomiyi güldürecektir. Bugün üretici ürettiğinden, satıcı sattığından memnun değil. Bu sistem değişecek inşallah. Güzel günler geliyor."


Son günlerde iktidara yakın isimlerin yolsuzluk iddialarında sıkça adının duyulduğunu belirten Baykal, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Ülkeyi kapalı kapılar ardında değil şeffaf olarak yönetin" dedi. İktidara belli yakın grupların ihaleler alarak yükselmeye geçtiğini ve bu grupların yönetim kadrosunda Başbakan Erdoğan'ın oğlunun görev yaptığını belirten Baykal, yolsuzluklarla mücadele edeceklerini ifaderek, "Dişli'den başladık, tepeden tırnağa ineceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?