26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baykal İzmir'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, sabah saatlerinde İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı'nda kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ESBAŞ Karayolu Alt Geçidi'ni hizmete açtı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kilit noktalarından Akçay Caddesi'nde yürüttüğü 3 büyük karayolu alt geçidi projesinde mutlu son yaşandı. Gaziemir'deki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak ve Adnan Menderes Havaalanı'na kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak üçüncü alt geçit olan ESBAŞ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından hizmete açıldı. Daha önce yine Baykal tarafından açılan Gaziemir- Sarnıç geçitlerinin ardından devreye sokulan ESBAŞ geçidi ile Akçay Caddesi'nde havaalanına kadar trafik lambasız transit geçiş sağlanmış oldu.


Gaziemir Akçay Caddesi'nde 3 alt geçidin de hizmete alınmasıyla, Karabağlar Yeşillik Caddesi üzerindeki son trafik ışıklarından (Semt Garajı önü) havaalanına kadar olan mesafe yaklaşık 6.5 dakikaya indi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, otoyol kavşağı ile Adnan Menderes Havaalanı arasındaki güzergahta inşa ettiği ESBAŞ alt geçidi de, daha önce hizmete giren Gaziemir ve Sarnıç alt geçitleri gibi İzmir ve Aydın'a gidiş geliş yönlerinde mevcut yolun altında yer alıyor. Aydın ve İzmir kent merkezi yönündeki geliş-gidişler 2 şeritli yapılıyor. Böylece bu bölümdeki transit yol da yeraltına alınarak, kent merkezi ile Aydın istikametinde kesintisiz ulaşım sağlanıyor. ESBAŞ yeraltı geçidinin üst kısmında ise Akçay Caddesi'nden karşıdan karşıya geçişler için kavşak ve yaya geçidi oluşturuldu. Gaziemir Alt Geçidi 680 metre, Sarnıç Yer Altı Geçidi 750 metre, ESBAŞ Alt Geçidi ise 425 metre uzunluğunda inşa edildi. Gaziemir ve Sarnıç geçitleri 10 milyon 39 bin YTL, ESBAŞ geçidi ise 4 milyon 403 bin YTL'ye mal oldu.


Açılışın ardından Baykal ve beraberindekiler Yeşilyurt semtine geçti. Burada partililerle kahvaltı yapan Deniz Baykal, daha sonra Konak Belediyesi'nin yaptırdığı Yeşilyurt Spor Salonu'nun açılış törenine geçti. Baykal'ın burada konuşma yapması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:34:01
Güncelleme :9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?