19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baykal yarın 5 açılışa katılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 155 milyon YTL'lik dev bir bütçeyle yaşama geçirdiği 5 büyük yatırım daha tamamlanarak hizmete alınıyor.

Açılışları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından gerçekleştirilecek olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Anadolu Caddesi'ndeki B.Çiğli ve Harmandalı geçitleri, tarihi Havagazı Fabrikası ve Koyundere.

İzmir Büyükşehir Belediyle Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği günden bugüne değin kentin temel sorunlarını çözecek uzun erimli projelere önem verdiklerini hatırlatarak projelerin peşpeşe bittiği son günleri "hasat dönemine" benzetti. Başkan Kocaoğlu, "Tamamlanan ve inşaatları süren tüm yatırımlarımız, İzmir'in vizyonuna uygun ve uzun yıllardır 'yapılmalı' diye konuşulan, yıllar boyunca İzmir'in temel ihtiyaçlarına cevap verecek; kentin geleceğinin ve gelişiminin önünü açacak yatırımlardır" dedi.

Tarihi mekanları ranta açmak yerine restore ederek kente kazandırmayı hedeflediklerini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Havagazı Fabrikası, bu anlayışımızın bir ürünü olarak İzmirlilere hizmet verecek. Anadolu Caddesi üzerinde inşa ettiğimiz alt geçitler, karayolu ulaşımını çağdaş standartlara çıkartma hedefimizin sonuçlanmış eserleri. Çevre ilçe ve beldelere yaptığımız çok amaçlı salonlar projemiz, bu yerleşimlerimizin hayalinden bile geçiremediği yatırımlardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?