4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Baykal'da mitingdeydi

Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saygısızlık, İzmir’de "Türk Bayrağına Saygı" yürüyüşüyle protesto edildi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanı sıra birçok milletvekilinin katıldığı mitingde, Türk bayrağına saygısızlık yapanlara lanet yağdı.

Cumhuriyet Meydanı’na saat 14.00’de ellerinde Türk bayraklarıyla gelen İzmirliler, Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra kortej eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe 506 sivil toplum örgütü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, milletvekilleri, meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, çeşitli dernek başkanları ve üyeleri katıldı.

Yürüyüş sırasında "Vatan tektir bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "İşte Türk bayrağının gücü", "Bayrak inmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Yürüyüşe katılan binlerce vatandaşa, apartmanda ve iş yerlerinde oturanlar Türk bayrağı ve el sallayarak destek verdi. Çocuklar da ellerinde taşıdıkları bayraklarla sevgilerini dile getirdi.

Tertip komitesi adına konuşma yapan Hızır Murtazaoğlu, "Bayrağımıza sahip çıkmayan ve saygısızlık yapan insanların hiçbir kutsal değeri yoktur. Yapılan olayı esef, ibret ve hayretle izledik. Yazıklar olsun. Ekmeğimizi yiyen, havasını soluyan, her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyette bulunan insanlar asla emellerine ulaşamayacaktır. Onlar, bizim birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunu asla başaramayacaktır" diyerek Türk’ün Türk bayrağına her zaman sahip çıktığını ve çıkacağını söyledi.

İzmir’de çeşitli açılış ve ziyaretler için gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da "Tür Bayrağına Saygı" yürüyüşüne katıldı. Mitinde konuşma yapmayan Baykal, kürsüye çıkarak İzmirliler’i selamladı. Miting, konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 18:25:20
Güncelleme :7 Nisan 2005 Perşembe 17:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?