5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bayrama değil eyleme

İzmit merkeze bağlı Saraybahçe Belde Belediyesi işçileri, 7 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle bayramın ilk gününü eylem yaparak geçirdi.

Genel-İş Sendikası’na bağlı 610 işçi, 7 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eşleri ve çocuklarıyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı bayramlaşma töreninde eylem yaptı.

Aileleriyle birlikte Genel-İş Sendikası önünde toplanan Saraybahçe Belediyesi işçileri, alkışlar eşliğinde protokolün bayramlaştığı Antikkapı Restaurant önüne geldi. Burada bir açıklama yapan Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice’nin bir an önce işçinin maaşını ödemesi gerektiğini belirterek, "7 aydır maaşlarını alamayan belediye işçisi bayramı aç geçiriyor. Artık tahammülümüz kalmadı. İşçiler hakları olan parayı da alamıyorlar. İşlerini aksatmadan gece gündüz çalışıyorlar ama maaşları ödenmiyor. Eğer belediye ile anlaşma sağlanmazsa, sesimizi duyurmak için Ankara’ya kadar yürüyeceğiz" dedi.

Çocuklar da, ellerinde "Babamın parasını ver", "Sefalete Son" yazılı pankartlarla maaşlarını alamayan babalarına destek verdiler.

 İşçiler, bayramlaşma töreninin yapıldığı restoran önünde bir süre bekledikten sonra dağıldı. İşçilerin belediyeden kişi başına yaklaşık 2 milyar 800 milyon lira alacağı bulunduğu belirtildi.

izmir
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 11:17:06
Güncelleme :15 Kasım 2004 Pazartesi 11:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?