26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bayramı öncesi 100 YTL'lik yardım

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yardıma muhtaç ailelere verilen 100 YTL'lik yardım için çok sayıda vatandaş bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kurban Bayramı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yardıma muhtaç ailelere 100 YTL'lik yardım veriliyor. Mahallelerdeki muhtarlar tarafından belirlenen ailelere verilen yardım için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde banka önünde beklemeye başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 100 YTL'nin kendilerini çok memnun ettiğini belirten bir vatandaş, "100 YTL yetmese de bayram harçlığı olacak. Allah yetkililerden razı olsun" dedi.

Bir yaşındaki bebeğiyle sabahın erken saatinde banka önünde beklemeye başladığını belirten Ayşe Durmaz, havaların soğumasıyla yaşam şartlarının iyice zorlaştığını belirterek şöyle konuştu: "Ben buradan alacağım 100 YTL ile kömür alacağım. Zor durumdayız. Bayram öncesinde para yardımı çok iyi oldu." Üç günden beri kuyrukta beklediğini ancak parasını alamadığını belirten Gülten Uzun ise, sözlerine şöyle devam etti: "100 YTL için üç gündür hastaneden bankaya gidip geliyorum. Zaten verecekleri yardım parası benim yol parama gidiyor. Banka numara vermiyor, düzen yok."

Bazı ailelerin engelli çocuklarıyla banka kuyruğunda bekledikleri görülürken, beklemekten yorulanların da kaldırımlarda oturdukları görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 20:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nebahat gülgezen IP: 78.177.149.xxx Tarih : 3.12.2008 14:51:55

bende aldım 100 yt yardım gelinde görün engellinin halini en azından evlere teslim edilse dahad mutlu oluruz engelli olarak