19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bebek alımları durduruldu

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün meydana gelen toplu bebek ölümlerinin ardından, hastanenin yeni doğan ünitesi hasta bakımına kapatıldı.


Bir günde 13 bebeğin ölümüyle Türkiye gündemine düşen İzmir Tepecik ve Araştırma Hastanesi'nin yeni doğan kliniğinin geçici karantina altına alındığı ve kontrol için yeni bebeklerin kabul edilmediği öğrenildi. 30 küvez ile 15 beşiğin bulunduğu yeni doğan ünitesinin 2 yıl önce hizmete girdiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı müfettişleri ile 9 Eylül ve Ege Üniversiteleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Yeni Doğan Ünitesi uzmanları hastanede incelemelerini sürdürüyor. Bu arada, Enfeksiyon Kontrol Komitesi olayla ilgili soruşturmaya devam ederken, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, hastane başhekimi Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı ve Çocuk Hastalıkları Sağlığı Klinik Şefi Doç. Dr. Nejat Aksu'nun toplu bebek ölümlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

KÜVEZLİ BEBEĞİ ALMADILAR
Ölümlerin meydana geldiği Yeni Doğan Ünitesi'nde Sağlık Müdürlüğü'nün aldığı kararla bebek kabul edilmemeye başlandı. 2 günlük olan ve küvezde getirilen bir bebek, görevliler tarafından kapıdan geri çevrildi. Hastanede enfeksiyon olduğu için küvezdeki bebeği kabul etmeyen görevliler, başka hastaneye yönlendirdi.
Öte yandan Tepecik Doğum Hastanesi'nde doğum yapan ve bebeği Tepecik ve Araştırma Hastanesi'nin yeni doğan kliniğinde 1 gün kontrole altında kalan Seval Yüksel, yoğun bakım ünitesindeki sağlık hizmetinden memnun kaldığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 12:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?