19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bebek ölümleriyle ilgili açıklama

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen bebek ölümlerine ilişkin yaptığı açıklamada, bilim kurulunun ölümlerle ilgili mikrobiyolojik incelemesinin sürdüğünü ve bu incelemenin sonucunda kesin sebebin ortaya çıkacağını söyledi.

Vali Kıraç, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen bebek ölümleriyle ilgili hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Başhekimlik önünde basın açıklama yapan Vali Kıraç, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenidoğan ve prematüre ünitesinde cumartesi günü saat 20.00'den şu ana kadar 13 bebeğin hayatını kaybettiğini belirterek, ünitede bulunan diğer 27 bebeğin tedavilerinin sürdüğünü söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri ile Sağlık Bakanlığı müfettişinin ölümlerle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kıraç, "Mikrobiyolojik inceleme sürüyor. Bu incelemenin neticesinde ölümlerin neden meydana geldiği ortaya çıkacak. Hastane enfeksiyonu mu, hizmet kusuru mu, bu inceleme sonucunda aydınlanacak" dedi.


Yenidoğan biriminde başka ölüm olayının yaşanmadığını belirten Vali Kıraç, bu durumun iyiye doğru gidişin göstergesi olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmanın yapıldığını belirten Vali Kıraç, şunları söyledi:
"Hizmet kusuru var mı, buna da bakılacak. Ama ne yazık ki 13 yavrumuzu kaybettik. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için alınabilecek önlemler nelerdir, bunları konuştuk."


Ünitede tedavi gören diğer 27 bebeğin doğal süreçlerinde bir sorun olduğunu, tedavilerinin sürdüğünü belirten Vali Kıraç, şu an ünitede iyiye doğru bir gidişin söz konusu olduğunu söyledi. Bu olayın mutlaka açıklığa kavuşturulacağını ifade eden Vali Kıraç, "Bir gecede 13 bebeğin hayatını kaybetmesinin izah edilmesi gerekiyor. Bu durumun izah edilebilmesi için de araştırılması ve incelenmesi gerekiyor. Şu an bilim kurulumuz bu incelemeyi sürdürüyor" diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan ise, ünitede zaman içinde kayıplar yaşandığını, burada tedavi gören bebeklerin riskli bebekler olduğunu belirterek, incelemenin 2-3 gün kadar süreceğini ve bu süre sonunda ölümlerin nedeninin açıklanacağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 18:04:38
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 09:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?