26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bebeklerin mezarları açıldı

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği'nde tedavi görürken yaşamını yitiren 13 bebekten, 5'inin mezarı incelenmek üzere açıldı. Bazı aileler, kendilerinden izin alınmadan bebeklerinin mezarlarının açılmasına tepki gösterdi.


İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği'nde meydana gelen ve dün ortaya çıkan bebek ölümleri ile ilgili araştırma sürüyor. Ölen bebeklerden 5'inin ölüm olayları adli vaka olarak görülmediği için önceden ailelerine teslim edilerek defnedildiği için Savcılık talimatıyla mezarları açıldı. İzmir Bornova, Kaynaklar, Beydağ ve Manisa Akhisar'da bulunan mezarlar savcılık talimatı ile açıldı. İzmir Bornova Mezarlığı'nda bulunan Ali Metin-Gülseren Doğan çiftinin, Kaynaklar Mezarlığı'nda bulunan Mehmet-Halime Özölçer çiftinin ve Mehmet Emin-Perihan Bilinmiş çiftinin bebeklerinin mezarları açıldı.


Tek tek açılan mezarlardan alınan bebek cesetleri, İzmir Adili Tıp Morgu'na götürülerek otopsileri yapılacak. Yapılacak otopsi sonucunda bebeklerin kesin ölüm sebepleri belirlenecek. Savcılık olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.
İkiz bebeklerini kaybeden Mehmet Emin- Perihan Bilinmiş çiftinin annesi Rahime Bilinmiş, bebeklerinin mezarlarını açılmasını istemediklerini belirterek, kendilerine sorulmadan açılmasına tepki gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 22:25:01
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 09:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?