5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bedava prezervativ utandırdı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar ve Uyuşturucu ile Savaş Kulübü (BUHUŞ), Sevgi Yolu’nda ücretsiz prezervatif dağıtarak AIDS’le ilgili broşür verdi. Bazı vatandaşlar 2-3 adet prezervatif alırken, bazı vatandaşlar da utanarak yollarını değiştirdi.

Dünya AIDS günü nedeniyle cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı vatandaşları bilgilendirmek isteyen Tıp Fakültesi öğrencileri, kondom kullanımının önemini anlatmak amacıyla Sevgi Yolu girişinde stant açtı. Genç, yaşlı, bay, bayan herkesin yolunu keserek AIDS’le ilgili bilgiler veren Tıp Fakültesi öğrencileri, broşürle beraber prezervatif dağıttı. Bazı vatandaşlar 2-3 adet prezervatif alırken, bazıları da öğrencilerin yüzüne bakmadan uzaklaştı. Dağıtım sırasında öğrencilerden çoğu AIDS hakkında bilgi alırken, bazıları da bilgisi olduğunu söyledi.
BUHUŞ yöneticileri, bir günde 500 adet prezervatif dağıttıklarını ve 5 bine yakın vatandaşı bilgilendirdiklerini söyleyerek, amaçlarının vatandaşları hastalıklardan korumak olduğunu söyledi.

izmir
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 17:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?