26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Beklenen açıklamayı yapacak

Büyükşehir başkanlığına aday olup olmayacağını ‘seçimlere 6 ay kala’ duyuracağı sözünü veren Kocaoğlu, “Sözümün arkasındayım. Gününde, saatinde, bugün-yarın açıklama yapacağım” dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde aday olup olmayacağını Ramazan Bayramı öncesi açıklayacak. Göreve geldikten sonra, adaylıkla ilgili kararını, seçimlere altı ay kala kamuoyuyla paylaşacağı sözünü verdiğini hatırlatan Kocaoğlu, “Sözümü tutarak, gününde; bugün-yarın açıklama yapabilirim” diye konuştu.


Başkan Kocaoğlu, 24 Eylül Çarşamba günü, Ankara’da, CHP Genel Merkezi’ndeki temaslarıyla ilgili soruları yanıtladı. Kocaoğlu, genel merkeze gitmesinin, burada yaptığı temasların, aday olup olmayacağıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını açıkladı, şöyle konuştu: “Genel merkezde farklı konularda görüşmeler yaptım. Adaylığımla uzaktan yakından alakası olmayan konulardı. Adaylık konusunu konuşmadım. İlçe teşkilatlarının, yaptığım toplantılara gelmemesiyle ilgili herhangi bir şikayette de bulunmadım.”

29 Eylül’de demişti
Kocaoğlu, “Genel merkezde adaylıkla ilgili görüşme yapmadıysanız, bu konudaki spekülasyonlar neden çıkıyor” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Spekülasyonun nedeni şu: Göreve geldiğimizden bugüne kadar, aday olup olmayacağımızı yerel seçimlere altı ay kala kamuoyuyla paylaşacağımızı söyledik. Son altı ay geldi. Benim 29 Eylül’de basına, kamuoyuna aday olup olmayacağımı açıklamam isteniyor, bekleniyor. Biz de bu konuda hazırlık yapıyoruz. Basın toplantısı düzenleyerek, ne düşündüğümüzü, ne yaptığımızı, nasıl bir stratejimiz olduğunu ve aday olup olmayacağımızı açıklayacağız.”

Gününde olması bekleniyor
Kendisinin fiilen belediye başkanı olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, Genel başkana ve üst yöneticilere, “Adaylığımı açıklayacağım” demenin doğru olmadığını dile getirdi. Kocaoğlu, “Genel başkana ve genel merkeze, ‘Bizim şöyle bir duruşumuz var. Düşüncelerimizi açıklayacağız. Size de bilgi vereceğiz’ diye söylenir” dedi.
Kocaoğlu, adaylık açıklamasının bayramdan sonra yapılmasının daha iyi olacağını düşündüğünü de kaydetti, sözlerini şöyle tamamladı: “Çünkü insanların pek çoğu ya meşgul ya da kent veya ülke dışında olacak. Ancak gününde olması için beklenti de var. Bu nedenle gününde, saatinde, bugün-yarın yapacağım.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:24:42
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 10:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?