19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Belediye baskını zanlıları adliyede

İZMİR'in Buca İlçesi'ne bağlı Kaynaklar Beldesi Belediyesi'ne, jandarmanın yaptığı baskında gözaltına alınan ve aralarında AKP'li Başkan Mustafa Karagülmez'in de bulunduğu 35 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nca, ‘ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma, silah kaçakçılığı, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık’ suçlamasıyla geçen cuma günü gerçekleştirilen, aralarında Kaynaklar Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Karagülmez, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.S., Buca İkinci Bölge Tapu Müdürü A.S., 9 meclis üyesi, kolej sahibi R.U., gazeteci A.P. ve Okul Müdürü E.S.'nin de bulunduğu 35 kişi, işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye getirilen zanlılar arasındaki Başkan Karagülmez, yedek takım elbisesini elinde taşıdı. Karagülmez, jandarmadaki sorgusunda susma hakkını kullandı. Bu arada, operasyonun ilk günü gözaltına alınan belediyenin avukatı N.Ç.A., savcının ifadesini almasının ardından serbest bırakıldı.

OPERASYONDAKİ İDDİALAR

İddialara göre, soruşturma kapsamında, Başkan Karagülmez'in, son günlerde arazi değeri artan beldenin yüzde 60'ını imara açtığı, parselizasyon yapılırken muhaliflerinin değerlerini düşürecek yönde çalışma yürüttüğü ileri sürüldü. Ayrıca, tapu, ruhsat işlemleri ve ihalelerde usulsüzlük yapıp haksız kazanç sağladığı iddia edildi.

Başkan Karagülmez ve 9 meclis üyesinin belde girişinde bulunan 1'inci derece SİT alanı içerisindeki araziye R.U. tarafından kolej yapılmasına izin verildiği belirtildi. Kolej sahibinin de başkan ve meclis üyelerinin çocuklarını özel bir protokol yaparak ücretsiz okuttuğu ileri sürüldü.

Operasyonda gözaltına alınan Kaynaklar İlköğretim Okulu Müdürü E.S.'nin ise Başkan Karagülmez'in kızı S.K., iki meclis üyesinin oğlu, eski ve yeni iki muhtarın kızlarının puanlarını yüksek gösterip, dereceye girmelerinde yardımcı olduğu öne sürüldü. Başkana karşı bazı belde sakinlerinin çocuklarının da notlarının bilerek düşürüldüğü öğrenildi. Ayrıca bazı belde sakinlerinin su fatularının bilerek yüksek gösterildiği, ödemeyenlerin suyunun kesildiği veya zorla senet imzalattırıldığı iddia edildi.

Buca İlçe Jandarma Komutanı M.S.'nin, Başkan Karagülmez hakkındaki şikayetleri değerlendirmeye almadığı, halka baskı yapıp zorla vazgeçirdiği de iddialar arasında yer aldı.

Buca İkinci Bölge Tapu Müdürü A.S.'nin de, sahte belge ve evrak düzenleyerek tapu, arsa işlerinde yardımcı olduğu belirtildi.

Ankara'daki yerel bir gazetenin sahibi A.P.'nin de, mağdurların yanına gidip haber yapma vaadiyle ellerindeki belgeleri aldığı, bunları Başkan Karagülmez'e gösterdiği ve karşılığında yaklaşık 100 bin dolar aldığı iddia edildi. A.P.'nin, önce bu belgeleri yayımlamadığı, ancak bazı kişilerin baskısıyla daha sonra haber yaptığı öne sürüldü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 15:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre IP: 78.175.65.xxx Tarih : 8.07.2008 23:00:10

yazıklar olsun..... allaha havale ediyoruz.....