26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Belediye Meclisi'nde su tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan “İzmir Suyunun Bugünü ve Yarını” konulu bir sunum yaptı. Sunumdan sonra söz alan AKP Grup Başkan Vekili Selim Gökdemir, İZSU’ nun kasasında 326 milyon YTL para olduğunu, bunun yatırımlara yeterince ayrılmadığını söyledi.


Kayıp kaçak oranının yüzde 44.7 ’lerde olduğunu savunan Gökdemir, “İzmir ’de dünya ortalamasından 50 milyon metre küp daha fazla su kaçağı var. Kentin su ihtiyacının yüzde 63 ’ü su kuyularından sağlanıyor, bunu tersine çevirmeli, yüzey sularına önem vermeliyiz. Gördes Barajı ile DSİ kente 50 milyon metre küp su sağlayacak” diye konuştu.


Eleştirileri yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentte kayıp kaçak oranının yüzde 31’lerde olduğunu, düşürmek için çalıştıklarını, yüzey suyu yatırımlarının arttırılması gerektiği fikrini de kabul ettiğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, arsenikli su tartışmalarında topu kimseye atmadıklarını, meclis üyelerine de ilk Meclis toplantısında bilgi verdiğini, bu konuyu artık kapatmak istediğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 10:57:57
Güncelleme :17 Temmuz 2008 Perşembe 11:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?