3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Belediye operasyonunda 8 tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekibi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 kişiden 8'i tutuklandı, 11 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir kişi ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Kararların açıklanmasından sonra tutuklanan zanlıların yakınları gözyaşlarına boğulurken, serbest bırakılanlar yakınları ve arkadaşlarına sarılarak sevinç gözyaşları döktü.

Aralarında Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, ESHOT eski Genel Müdürü İZULAŞ ve İzdeniz Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener'in de bulunduğu 11 kişi hakkında tutuksuz yargılama kararı verildi. ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik, ESHOT encümen üyeleri İrfan Aras, Hüseyin Ercan, Turgay Akaya, ESHOT Genel Müdür Yardımcıları Tufan Eker, İsmet Halim Gürsoy, ESHOT bürokratlarından Besim Gültekin, Rafet Bayam ve İbrahim Tuz da serbest bırakıldı.

UMUYORUM BU SON OLUR

Kararın ardından adliye önünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Tutuklanan arkadaşlarımızın da serbest bırakılmalarını diliyoruz. ESHOT bürokratları başta olmak üzere belediye çalışanlarının serbest bırakılması bizi sevindirdi" dedi.

Buruk bir sevinç yaşadıklarını anlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Geride kalan arkadaşlarımız var. Yarın büyükşehir belediyesinde çalışan arkadaşlarımız hakim karşısına çıkacak. Onların da serbest kalmasını istiyoruz. Suçları ve günahları yok. Ortada bilgi kirliliği var. Umuyorum bu son olur ve diğer içeride kalan dört arkadaşımız da kısa sürede çıkar. Artık başımızdaki kara bulutlar da dağılır ve gider" dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2011 Cuma 11:32:01
Güncelleme :25 Kasım 2011 Cuma 11:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?