26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Belediyecilik plan ve program işidir'

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa'da göreve geldiklerinde güncel imar planı bulamazken, bugün gelinen noktada sivrisinek üreme bölgelerini bile haritada gösterir hale geldiklerini söyledi.


Kentlerin gelişmesinde en önemli unsurun imar planı olduğuna dikkat çeken Başkan Kaya, "İmar planlarınız ne kadar sağlıklıysa, geleceğe o derece sağlıklı bakarsınız. Biz yaptığımız çalışmalarla kentin gelişim hızına uygun imar planlarını hazırladık. Planlarda kentin 25'binlik, 5' binlik ve binlik imar planlarının olması gerekir. Ama biz göreve geldiğimizde 5'binlik ve binlik planlar eksikti. Görünen manzara geriye dönük olarak 10 yıllık zaman dilimindeki planlarda meclis kararı ile yapılan tadilatların paftalara işlenmemiş olduğuydu. Plan üzerinden baktığınız Aliağa ile gerçekteki Aliağa örtüşmemekteydi. Böylesine karmaşık ve içler acısı bir durum hakimdi. Göreve başladığımız ilk zamanlarda kağıdın sararmış rengine bakarak imar planlarının eskiliğini ve yeniliğini anlamaya çalıştığımız bir Aliağa'dan kent bilgi sistemini belediye Internet sitesine yükleyebilecek bir aşamaya geldik. Bu anlamda İmar planlarının derlenip toplanması en önemsediğimiz çalışmalarımız arasındadır. Aliağa için söylediğimiz sanayi ve limanlar kenti imajını bu sayede geleceğe güvenle bakarak gerçekleştirmekteyiz" şeklinde konuştu.


Aliağa Belediyesi'nde Kent Bilgi Sisteminin tüm alt yapısının hazırlandığı bilgisini veren Başkan Kaya, "Bu sayede imar planlarımızı tüm vatandaşlarımıza açmış oluyoruz. Aliağa'da bir arsa ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşımız Internet sitemize girdiğinde bakmak istediği yerin ada ve pafta numaralarını yazdığında o yerle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecek. Borç sorgulaması yaparak, Internet üzerinden her türlü ödemeyi yapabilecek. İmar planlarının halka açılması şeffaf belediyecilik adına çok önemli bir gelişmedir" diye konuştu.


SİVRİSİNEK HARİTASI YAPILDI
Aliağa'daki imar planları karmaşasının sona erdiğini ifade eden Başkan Kaya, ilçenin güncel imar planı bulma sıkıntısı çekilen bir durumdan sivrisinek üreme bölgelerinin bile haritada gösterilir bir aşamaya geldiğini belirtti. Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe'nin sorumluluğunda oluşturulan bir ekiple sivrisineklerin üreme ortamı oluşturabileceği alanları belirleyerek haritasının çıkarıldığını ifade eden Başkan Kaya, "sivrisinek sorunu belediyemizin bu alanda yaptığı etkili çalışmalarla büyük ölçüde kontrol altına alındı. Belirlenen larva kaynaklarında yaz-kış demeden sürekli olarak ilaçlama yapılıyor. Aliağa'nın merkezinde ve tüm köylerinde yürütülen ilaçlama faaliyetleri ile sadece sineklerle değil, fare, böcek, karasinek, kene vb haşerelerle de mücadele yürütülüyor. Sıcak ve soğuk sisleme yöntemleriyle dünya sağlık örgütünün onayladığı ilaçların kullanıldığı ilaçlamalarda halk sağlığına zarar verilmemesine büyük özen gösteriliyor" dedi.


MÜCADELEDE HALK DESTEĞİ ÖNEMLİ
Sivrisinekle mücadelede vatandaşların da bilinçli olması gerektiğinin altını çizen Başkan Kaya, "çevremizi temiz tuttuğumuz ölçüde sinek üremesine imkan sağlayan şartları ortadan kaldırdığımız taktirde mücadele çok daha etkin ve başarılı olacaktır. Ağzını açık bıraktığımız bir çöp kovası, bahçemizde ki pis bir su birikintisi, hatta köşede bir yerlerde unuttuğumuz saksımızdaki su pisliği bile milyonlarca sivrisinek larvasına ev sahipliği yapabiliyor. Bu larvalardan da yine milyonlarca sivrisinek üreyerek bize huzurlu bir yaşam imkanı bırakmıyor. Önce çevremizi temiz tutmayı başaracağız, ondan sonrası bize düşüyor. Sivrisinek yaz aylarının kabusu olmaktan ancak top yekun bir duyarlılıkla çıkacaktır. Unutulmamalı ki bir kola şişesinin içinde bile binlerce sinek üreyebiliyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 18:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?