5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Belediyeden öğrencilere deprem eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi doğal afetlere karşı okullarda eğitim seferberliği başlattı. İtfaiyenin Toros Eğitim Tesisleri’ne gelen öğrenciler ev ortamı hazırlanarak oluşturulan deprem simülatöründe uygulamalı olarak deprem anını yaşadılar.

 Orta şiddetli bir sarsıntıya maruz kalan öğrenciler, ev içinde depremde anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini eğlenerek ve yaşayarak öğrendi.

Toros İtfaiye Eğitim Tesisleri’nde başlayan eğitim çalışmasına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Güzel ve Konak İmam Hatip, Nevvar Salih İşgören Liseleri ile Çınarlı ve Mersinli Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğu ve doğal afetlere ancak eğitimle hazırlanabileceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Toros Eğitim Tesisleri Türkiye’de doğal afetlere yönelik eğitim verilen tek birim. Doğal afetlere karşı son derece duyarlı bir şekilde donanımlı AKS 110 birimimiz Ege bölgesindeki itfaiye erlerine eğitim veriyor ve malzeme desteği sağlıyor. Türkiye’nin herhangi bir ilinden isteyen herkes gelip burada eğitim alabilir. Amacımız lise çağlarındaki öğrencileri doğal afetlere karşı bilinçlendirmek. Her yıl okulları tarayarak bu eğitime katkıda bulunacağız. Doğal afetlerde nasıl davranılacağını bilmek can ve mal kayıplarını en aza indirir" dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır ise, "Depremin tahribatını asgariye indirecek tek şey eğitim ve teknik donanımdır. Her gün bir okulda eğitim ve tatbikat yapacağız. Muhtarlarla işbirliği içinde halk eğitim merkezlerinde de doğal afet eğitimi vereceğiz" diye konuştu. Ege’yi İyileştirme ve Doğal Afetlere Hazırlama Projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar Afyon, Uşak, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur illeri ile Aliağa, Eski Foça, Kemalpaşa, Selçuk, Tire, Menemen, Bayındır, Torbalı, Seferihisar ve Menderes ilçelerindeki itfaiye erlerini eğitimden geçirdiği ve toplam 16 kombi ambulans ile malzeme desteği sağlandığı bildirildi.

İzmir-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:47:16
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 14:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?