4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Benzin istasyonunda kanlı gasp!

İzmir’de, bir benzin istasyonundan benzin aldıktan sonra pompacıları bıçakla yaralayan 2 gaspçıdan 1’i yakalanırken, 1 kişinin de kaçtığı belirtildi. İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, bir benzin istasyonuna gelen 2 kişi, benzin aldıktan sonra görevli pompacılardan bıçak ve satır zoruyla para istedi.

Gaspçıların isteklerini geri çeviren 2 pompacıyı bıçaklayan saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra polis tarafından farkedilen 2 kişi, kaçarken çarptıkları 2 polis memurunu da yaraladı. Kaçmaya devam eden gaspçılardan 1’i, arabaları kaza yapınca yakalandı.

Olay, dün gece saat 03.00 sıralarında, Anadolu Caddesi üzerinde bulunan Opet Benzin İstasyonu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, istasyona 35 AE 5762 plakalı araçla müşteri kılığında gelen 2 kişi, önce yakıt aldı. Aldıkları yakıtın parasını ödemeyen şahıslar, görevli pompacılardan bıçak ve satır zoruyla para istedi. İsteklerinin geri çevrilmesi üzerine saldırganlar, pompacı Aycan Çalı (27) ve Zafer Türkdoğan’ı (32) bıçakla yaraladı. Gaspçılar hızla olay yerinden uzaklaşırken, yaralılar Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Durumun polise bildirilmesiyle plaka üzerinde çalışma başlatan polis ekipleri, gaspçıların kullandığı aracın ilçe merkezinde görülmesi üzerine takibe aldı. Polisi peşine takarak kaçmaya başlayan saldırganlar, kendilerini durdurmak isteyen Çiğli Merkez Karakolu’nda görevli polis memurları Levent Şenoğlu ile Uğur Topgül’e çarparak kaçmaya devam etti.

Polis memurları hafif şekilde yaralanırken, şahıslar Kipa Kavşağı’nda kaza yaptı. Gaspçılardan olduğu iddia edilen Hakan Bulum (24) polis ekipleri tarafından yakalanırken, suç ortağı olduğu bildirilen bir kişinin de kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi. Olayın ardından gözaltına alınan Bulum, gasp iddialarını yalanlarken, "Ben benzin almak istedim. Vermeyince bıçakladım" diye konuştu.

Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı pompacılardan Aycan Çalı’nın durumunun ağır olduğu belirtilirken, Zafer Türkdoğan ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Yaralı polis memurlarının ise durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatan polis, kaçan saldırganın yakalanmasına çalışıldığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:29:15
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 17:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?