9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Berberlere hepatit semineri

İzmir Berberler Odası, ülkemizin en büyük sağlık problemlerinden olan Hepatit Hastalığının önüne geçmek için başlattığı kampanya Balçova’da başladı. 

İzmir Berberler Odası, İzmir Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası, Balçova Belediyesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hepatit Hastalığını berberler ve kuaförlere anlatmak amacıyla düzenlenen eğitim seminerleri ve sağlık taraması Balçova Belediyesi binasında başlatıldı. Kampanya ile ilgili üyelere bilgi veren İzmir Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Ersin Demir, hepatit hastalığının bu meslek gruplarında yayılmasının çok hızlı olduğunu belirterek “Bu konuda hem sizleri bilgilendirmek hem de sağlık taraması yapmak için bu kampanyayı başlattık” dedi. 

Kampanyaya ev sahipliği yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise halk sağlığı için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz diyerek "Kampanya ile Balçova esnafının bilgilendirilmesine öncülük eden İzmir Berberler Odası’na teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Hekimleri tarafından yapılan slayt gösterisi ile Balçovalı berber ve kuaförlere hepatit hastalığının bulaşma yolları, hijyen kuralları ve hastalığın önüne geçmek için bilgiler verildi. Eğitim seminerine katılan esnaf daha sonra kan vererek sağlık taramasından geçti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 10:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?