26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bergama Belediyesi'nde yenilik

Göreve geldiği ilk günden beri bir taraftan trilyonluk yatırımları tamamlayan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, bir taraftan da, 'Aslan yattığı yerden bellidir' atasözüne uygun hareket ederek belediye binasını baştan aşağı yeniledi. 

Bilgisayar sisteminden perdesine kadar her şeyin yenilendiği belediye hizmet binasında şimdi de bina cephesi boyandı, belediye girişi modern bir hale getirildi. Vezneler ve evrak kayıt servisi vatandaşın kolayca ulaşabilmesi için zemin kata alındı. Su parası artık belediye zemin katında ödenmeye başlandı. 

Bergama Belediyesi hizmet binasının yıllardır devam eden bakımsızlığına 'dur' diyen Belediye Başkanı Raşit Ürper, göreve geldiği ilk günden bir taraftan otogar, mezbaha, pazaryeri, içme suyu inşaatı ve geyikli kaynak suyu projesi, yağmur suyu kanalları, ana caddenin düzenlenmesi gibi trilyonluk yatırımları tamamlarken bir taraftan da Belediye hizmet binasını baştan aşağı yeniledi. İşe ilk olarak günümüz teknolojisi karşısında yenik düşen bilgisayar alt yapısını değiştirerek başlayan Başkan Ürper, diğer taraftan, belediye arşivini, perdelerini , koltuk kılıflarına varana dek A'dan Z'ye değiştirdi. Geçtiğimiz ay kermes öncesi dış cephesi boyanan belediye binasında aynı zamanda girişi de yeniden düzenlendi ve modern bir hale getirildi. 

Ayrıca belediye girişindeki müracaat daha düzenli hale getirilirken, vatandaşın kolaylıkla ulaşması ve üst katlara çıkarak vakit kaybetmemesi için evrak kayıt servisi ile asansör kullanamayan ve basamaklardan çıkamayan yaşlılarda göz önüne alınarak 2. katta bulunan veznelerden 2 tanesi zemin kata indirildi. Yapılan bütün bu çalışmaların vatandaşa daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla olduğuna dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Aslan yattığı yerden bellidir" diye benim çok beğendiğim bir atasözü vardır. Göreve geldiğimizde bir de gördük ki; belediye hizmet binası perdesinden personelinin oturduğu koltuğa kadar bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yüzüne bakılamayacak bir halde. Bilgisayar sistemi teknoloji karşısında yetersiz kalmış. Belediye personeli bu çağda kuyrukta bekleyerek maaş alıyor. Vatandaş otomatik ödeme talimatı kolaylığından faydalanamıyor. Bodrumda bulunan arşiv yüzüne bakılamayacak bir halde, her yerinde fareler cirit atıyordu. Bu duruma hemen el koyduk. Ve bugün arşiviyle, personelinin oturduğu koltuğuyla, iç ve dış boyasıyla vatandaşına daha iyi ve kaliteli hizmet sunan bir belediye ortaya çıkardık. Şimdi vatandaşımız daha rahat ulaşsın ve vakit kaybetmeden vezne ve evrak işlemlerini yapsın diye zemin katı yeniden modern bir şekilde düzenledik. Yatığımız bütün bu çalışmaları hep insanımıza daha iyi hizmet edebilmek amacıyla yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?