9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Bergama Kermesi sona erdi

70. Uluslararası Bergama Kermesi 10 gün süren etkinliklerin ardından son buldu. Kermesin son günü, kültür ve sanat şehri olan Bergama'ya yakışır bir tiyatro oyunu ile noktalandı. İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Bir Efes Masalı" adlı oyunu Asklepion Antik Tiyatro'da unutulmaz bir gece yaşanmasını sağladı. 

Üç bin yıllık tarihi geçmişiyle tarih boyunca dinlerin, bilimin ve sanatın merkezi olarak kabul edilen Bergama'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri ile başlayan ve 70 yıldır aralıksız olarak devam eden Uluslararası Bergama Kermesi 10 gün süren konserler, tiyatro oyunları, paneller, konferanslar, sirk gösterileri, sportif faaliyetler, yerli ve yabancı toplulukların halk oyunları gösterilerinin ardından son buldu. Kermesin final gecesi ise tarihi kente yakışır bir şekilde oldu. 

İzmir Devlet Tiyatrosu, "Bir Efes Masalı " adlı oyun ile Asklepion Antik Tiyatro'da oyunun ruhuna da uygun bir ortamda sergilenince seyircilerden büyük alkış aldı. 

Türk Tiyatro Tarihi'nde önemli bir yere sahip olan Devlet Tiyatroları, İzmir Devlet Tiyatrosu Grigory Gorin tarafından yazılan, çevirisi Filiz Ofluoğlu tarafından yapılan ve Bülent Arın tarafından yönetilen "Bir Efes Masalı" adlı oyunuyla Bergama kermesinin son gününde Asklepion Antik Tiyatro'da unutulmaz bir gece yaşattı. 

İzmir Devlet Tiyatrosu'nun 50 kişilik oyuncu ve teknik eleman kadrosuyla oynadığı "Bir Efes Masalı" adlı tiyatro oyunu Bergama Asklepion Antik Tiyatro'da ayakta alkışlandı. 70. Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında sahnelenen oyun, Bergamalı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Tarihi bir mekanda oyunlarını sergiledikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları, Bergamalı sanatseverlerin gösterdiği ilgiye çok memnun kaldıklarını oyun sonrası ifade etti. İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarının harika bir oyun çıkardığını söyleyen oyunu izleyen vatandaşlar ise, "Oyunu çok beğendik. Kermes festivali içerisinde tiyatroya yer verildiği için belediyeye teşekkür ederiz" dediler. Oyun sonunda yönetmen Bülent Arın'a 70. Bergama Kermesi anısına bir plaket sunan Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Devlet Tiyatroları sanatçılarına bu çok güzel oyun için Bergamalı vatandaşlarım adına teşekkür ederim. Bu akşam 70. Uluslararası Bergama Kermesi'ni noktaladık. 71. Bergama Kermesi'nde buluşmak üzere" dedi. 

Kermesin son günü yine yıllardır uygulanan ve geleneksel hale gelen Kozak Yaylası'nda halk oyunları gösterileri ve yöresel ürünlerin tanıtımı ile geçti. Kermesin son gününde Bergama'dan özel araçları ve belediye otobüsleri tarafından ücretsiz olarak Kozak Yaylası'na taşınan vatandaşlar, burada Kozak Köylüleri ile birlikte, yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterilerini izleyip, pikniklerini yaptı ve Kozak Yaylası'na ait yöresel ürünlerden başta kozak fıstığı olmak üzere tatma fırsatı buldular. Kozak Yaylasındaki törenin ardından Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Raşit Ürper ve beraberindekiler Kapıkaya Mevkii'nde yapılan trap atışlarını izledi. Daha sonra kermes Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan kermes kapanış kortej yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Yerli ve Yabancı Halkoyunları Ekipleri son gösterilerini yaptı. Ardından kapanış ve ödül töreni gerçekleştirildi. Asklepion Antik Tiyatro'nun akşam son etkinliği "Bir Efes Masalı" adlı tiyatro oyunu olurken, Cumhuriyet Meydanı'nın son etkinliği de Barış Manço Altın Çocuklar Orkestrası Konseri oldu. Bergamalı vatandaşlar bu konserde unutulmaz Barış Manço şarkılarını dinlediler. Etkinlik son gün olması nedeniylede gece saat 01.00'e kadar devam etti.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 11:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?