9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Bergama'da iş kazası

İzmir'de bir taşocağında çalışan iş makinesi operatörü, taş kaldırma makinesini kullanırken 40 tonluk kaya parçasının altında kaldı.
 
Edinilen bilgiye göre, Bergama İlçesi Aşağıcuma Köyü'nde Bertaş Limitet Şirketi taşocağında çalışan iş makinesi operatörü Hakkı Karakaya (23) taş kaldırma makinesi kullanırken 40 tonluk kaya parçasının altında kaldı. Devrilen taş yüzünden operatör kabininde sıkışan Karakaya, yaklaşık 8 saat süren uğraşının sonra vinç yardımıyla kurtarıldı. Görevli 2 doktor ve hemşirelerin gözetiminde bütün acil müdahaleler yapılarak Karakaya'nın sıkışan bacakları kurtarıldı. Karakaya, daha sonra ambulansla İzmir El Mikro Cerrahi ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
İlk muayene sonucu hastanın durumunun kritik olduğu ve 15 gün hastanede kalacağı bildirilerek, bu süre içerisinde 5 yada 6 ameliyat yapılacağını kaydedildi. Hastanın kaval kemiği ve ayak bileğinde kırık, damarlarında tepkisizlik olduğu için ayağını kaybetme riski olduğu aktarılarak, hastaya oksijen ve serum tedavisi uygulanarak bacağını kaybetme riskinin önlenmeye çalışılacağı ifade edildi. Bertaş Limitet Şirketi sahibi ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Rüştü Dönmez, "Bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Masrafların bir bölümünü üstleneceğim. Umarım bundan sonra böyle kazalar yaşanmaz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 21:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?