4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Bestekar Nalkesen, törenle anıldı

İzmir’i Sevenler Derneği Başkanı Sancar Maruflu’nun organize ettiği törene, ünlü bestekarın yakınları, kadim dostu Abdurrahim Özer, öğrencisi bestekar Kaya Bekat, araştırmacı-yazar Ahmet Gürel, aile yakınları ve sevenleri katıldı. Geleceğini bildiren Gönül Yazar ise gelmedi.

Törende bir konuşma yapan İzmir’i Sevenler Derneği Başkanı Sancar Maruflu, merhum Yusuf Nalkesen’in Balkanlar’dan Türkiye’ye göç eden bir ailenin çocuğu, iyi bir öğretmen ve sanatçı olduğunu ifade ederek, "Tek kelimeyle muhterem ve muhteşemdi. Sadece bestekarlığı ve güftekarlığı yoktu. ’O Ağacın Altı’ diye bir kitabı da var. Yüzlerce beste, şiir ve güfte bıraktı. Allah vergisi bir sesi vardı. Enstrüman ve nota kültürüne sahipti" dedi.

Sanatçılara sitem eden Maruflu, "Ünlü bestekarın eserleriyle şöhrete kavuşmuş birçok sanatçı var. Bunlardan Bülent Ersoy dışında hiçbiri, bugün değil belki ama 2 yıl önce gelmeliydi. Bizler onu unutmuyoruz. Her yıl adına konserler düzenleniyor. Hiçbir zaman da unutmayacağız" diye konuştu. Törende daha sonra dostları birer konuşma ile ünlü bestekarı hasretle anarken, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar da edildi.

Udi, bestekar, şair, eğitimci Yusuf Nalkesen, 2 Ocak 2003’te Karşıyaka’daki evinde vefat etmişti. TRT sanatçısı da olan Nalkesen, kendisinden önce vefat eden çok sevdiği kızı İnci Nalkesen’in Karşıyaka Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki kabrinin yanında medfun bulunuyor.

KAZIM ERKMEN İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 15:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?