2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Beyaz bıçaklı tacizci yakalandı

İzmir'in Özkanlar semtinde, karanlıkta bekleyip gece yarısı evlerine dönen yalnız kadınları takip ederek bıçakla tehdit edip, cinsel tacizde bulunan Hasan Demir, yakalandı

Özkanlar semtinde son 6 ay içerisinde gece eve dönen kadınların apartman girişinde saldırıya uğradığı yönünde şikayetler üzerine İzmir Emniyeti Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Ekiplerin araştırmaları sırasında, mağdurların verdiği eşkal bilgilerinden saldırganın aynı kişi olduğu ve her olayda da beyaz saplı bıçak kullandığı belirlendi.

KADIN POLİSLER GÖREVLENDİRİLDİ

Olayların cuma ve cumartesi günleri gece yarısından sonra ve yalnız olan kadınlara yönelik yaşanması üzerine bölgede kadın polisler, görevlendirildi. Yaklaşık 3 ay süren araştırmalara rağmen saldırganın izine raslanmadı.

Geçen cuma akşamı aynı kişinin bir kez daha ortaya çıkması üzerine ekipler bölgede alarma geçti. Bölgedeki tüm kahve ve birahaneleri dolaşan polis, eşkal bilgilerine uyan bir kişinin, bu tür bir olayın ardından genellikle aynı yerdeki birahaneye gittiği tespit etti.

Son saldırı ardından birahanelerde önlem alan polis, dün saat 22.30 sıralarında gelerek bir bira içen ve eşkale benzeyen 25 yaşındaki Hasan Demir’i gözaltına aldı.

BIÇAKLA TEHDİT EDİYORDU

Gasp Büro Amirliği’ne götürülen Demir, suçunu itiraf etti. Hasan Demir’in inşaatlarda demir ustası olduğu, cuma ve cumartesi günleri Özkanlar semtinde karanlıkta parklarda beklediği, bu sırada yalnız yürüyen kadınları takip etmeye başladığı anlaşıldı.

Girişleri karanlık olan apartmanlara yönelen kadınlarla aynı anda binaya giren Hasan Demir’in, asansör önünde bıçakla tehdit ederek etkisiz hale getirdiği, sonra da çantalarındaki paraları alıp, elle cinsel tacizde bulunduğu tespit edildi.

3 ay boyunca Bolu’da bir firmada çalıştığı için bu süre boyunca bu türle bir olay olmadığı belirlenirken, Hasan Demir’in son kurbanına da ayrıca cinsel organını ellettiği ifade edildi.

Tüm olaylarda kullandığı beyaz saplı bıçağı, ayakkabısının içerisinde bulunan Hasan Demir’in yakalanmamak için kadınların cep telefonlarına dokunmadığı sadece paraları aldığı, olayların ardından da birahaneye gidip eğlendiği belirlendi.

Olayların yaşanmaya başlamasının ardından polisin gözaltına aldığı toplam 40 şüpheliyi teşhis etmeyen mağdurlar 32 yaşındaki B.Y., 23 yaşındaki S.K., aynı yaştaki Z.A., 31 yaşındaki T.E., 31 yaşındaki Ş.A., 24 yaşındaki E.P. ve 52 yaşındaki N.O., Hasan Demir’i teşhis etti.

Bu arada polisin benzer olayları yaşayan iki kadını daha Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdığı, onların da teşhis etmesi halinde 9 mağdurla ilgili işlem yapılacağı bildirildi.

Polisin ayrıca Bolu’da da benzer olaylar olup-olmadığını belirlemek için bu ilin emniyet birimleriyle temasa geçtiği açıklandı. İfadesinde parası olmadığı ve karnı aç olduğu için bu suçları işlediğini söyleyen Demir, işlemlerin ardından adliyeye sevkedilecek.

TUTUKLANDI

İzmir’in Özkanlar semtinde, gece yarısı evlerine dönen yalnız kadınları takip ederek apartman girişinde bıçak tehdidiyle hem cinsel tacizde bulunan hem de paralarını alan H.D., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

...
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2012 Çarşamba 15:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?