5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bilgi işlem müdürünün katil zanlıları adliyeye sevk edildi

Barbuk’u tartışma anında bıçakladığını itiraf eden, Alpay Tekbağrıyanık, "Ben, ’Evrim seni seviyorum’ diye bağırınca, karşı grupta bulunan bayanın ismide Evrim’miş. Kavga ettiğim kişi, laf attığımı düşününce tartıştı. Tartışma anında korkutmak için bıçak salladım" dedi.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde geçtiğimiz Cumartesi günü işlenen cinayetin kavga anının, bir işyerinin güvenlik kamerasında görüntülenmesinin ardından polis, 100’e yakın işyerine şahısların fotoğraflarını göstererek çalışma yaptı.

Yapılan araştırmalar sonucunda Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Alpay Tekbağrıyanık’ın mavi bir otomobili olduğunu belirledi. Otomobiller ve eşgaller doğrultusunda yola çıkan Cinayet Bürosu ekipleri, katil zanlılarının, İzmir Ekonomi Üniversitesi Pazarlama bölümü 1. sınıf öğrencisi Erman İçelli (22) ile Kaan Barbuk’u bıçaklayarak öldüren Açıköğretim öğrencisi ve marangoz makinaları ticareti ile uğraşan Alpay Tekbağrıyanık (22) olduğunu tespit etti. Polis, katil zanlılarını aramaya başlarken, Erman İçelli’nin gümrük komisyoncusu babası Muzaffer İçelli ve Alpay Tekbağrıyanık’ın makina imalatçısı babası Sezgin Bağrıyanık, avukatlarıyla beraber Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu’na gelerek çocuklarını teslim ettiler.

Cinayet bürosu ekipleri, Erman İçelli ve Alpay Tekbağrıyanık’ın cinayet olayından sonra eve giderek yattıklarını ve Kaan Barbuk’un ölümünü gazetelerden öğrendiklerini tespit etti. Ölen Barbuk’a bıçağı kendisinin çektiğini ve bıçakladığını itiraf eden Alpay Tekbağrıyanık, ifadesinde, "Olay anında çok alkollüydüm. Bar çıkışı eve giderken alkolün etkisiyle ’Evrim seni seviyorum’ diyerek bağırdım. Bu arada yolda yürüyen bir grup içerisinde ismi Evrim olan bir bayan varmış. Adını sonradan öğrendiğim Kaan Barbuk, bana, ’neden laf atıyorsun’ diyerek tartışmaya başladı. Alkolün etkisiyle tartışma büyüyünce cebimde taşıdığım bıcağı korkutmak amacıyla savurdum. Nerden yaralandığını bilmiyorum. Olay anında korkarak kaçtım" diyerek pişman olduğunu söyledi. İfadeleri alınan iki gencin poliste herhangi bir sabıka kayıtlarının bulunmadığı belirlenirken, parmak izleri alınan Erman İçelli ve Alpay Tekbağrıyanık, ’Adam öldürmek’ suçundan adliyeye sevk edildiler.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 14:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?